Main menu

header

de Elena Şerban

Tenul plin de coşuri sau furuncule este total inestetic. De aceea, nefericiţii care au astfel de probleme caută tot felul de metode de a-şi curăţa faţa. Creme, loţiuni şi chiar pastile. Persoanele care suferă de furunculoză sau au faţa plină de coşuri trebuie să ştie că au un ajutor excelent în aparent banala cicoare.

Această plantă, destul de puţin utilizată, este un foarte bun depurativ, fapt ce favorizează eliminarea toxinelor. Dacă este amestecată cu rădăcina de brusture şi cu de iarbă de trei-fraţi-pătaţi, rădăcina de cicoare - sub formă de decoct - vă scapă de coşuri. Decoctul se obţine astfel: puneţi două linguriţe cu amestec într-o cană cu apă rece; fierbeţi cinci minute. Preparatul se bea călduţ, pe parcursul unei zile, înaintea meselor principale.

Trei modalităţi de a scăpa de acnee
- Puneţi într-o ceşcuţă cu apă (100 ml) două picături de ulei de boabe de ienupăr şi două picături de ulei de cedru libanez. O dată la două ore aplicaţi soluţia obţinută cu ajutorul unui tampon de vată sau de tifon pe zonele afectate;

- Amestecaţi două picături de ulei de ienupăr cu o lingură cu ulei de jojoba. Aplicaţi pe tenul cu coşuri sau furuncule, cu ajutorul unor dischete demachiante, o dată la două ore.
ATENŢIE! Este interzis să urmaţi orice tratament pe bază de boabe de ienupăr şi de cedru libanez în timpul sarcinii!

- Fierbeţi trei linguri cu busuioc uscat într-o cană cu apă. După ce s-a răcit, strecuraţi şi aplicaţi pe piele cu ajutorul unui tampon.