Main menu

header

611 8 2de Raluca Grințescu

Agrişele sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai puternice fructe din lume, deoarece sunt pline de antioxidanţi şi au un conţinut de 20 de ori mai mare de vitamina C decât portocalele.

Accelerează metabolismul

Specialiştii în domeniu le consideră „fructele frumuseţii”, având efecte stimulatoare asupra întregului organism. Aceste fructe de pădure nu conţin doar vitamina C, ci şi flavonoide, tanin şi minerale. Agrişele ajută în caz de tuse, dureri de gât şi alte probleme respiratorii, inclusiv astm şi bronşită. Agrişele sunt un bun agent antiîmbătrânire, favorizând păstrarea tinereţii cât mai mult timp dacă sunt consumate frecvent. Puteţi combina aceste fructe cu puţină miere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Cercetările au stabilit că agrişele sprijină formarea globulelor roşii, iar o cură de agrişe poate întări unghiile, dinții şi părul. Consumul de agrişe accelerează metabolismul şi ajută la pierderea în greutate. Persoanele supraponderale ar trebui să le consume pentru îmbunătăţirea ratei metabolice bazale, care, la rândul ei, reduce masa corporală, iar cel mai bine este să beți suc de agrişe dimineaţa.

Tratează candidoza cronică

Sucul de agrişe îndulcit cu miere poate fi un leac excelent împotriva răcelii, dar şi un tonic natural pentru zilele în care sunteți obosiți. Sucul de agrişe este util şi pentru îmbunătăţirea vederii, reduce riscul de cataractă sau de hipermetropie, dar şi al degenerării maculare. Agrişele sunt utilizate şi în tratarea candidozei cronice şi a infecţiilor bacteriene şi parazitare. Consumul regulat ajută la prevenirea cancerului. Antioxidanţii joacă un rol extraordinar când vine vorba despre cancer. Pot preveni apariţia acestuia şi pot reduce inflamațiile şi distrugerile celulare.

Ceaiul este binefăcător pentru rinichi

Ceaiul de agrişe acţionează benefic asupra tensiunii arteriale, a afecţiunilor rinichilor, ficatului şi stomacului, normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul şi previne răceala. Acesta se prepară dintr-o mână cu frunze de agrişe peste care se toarnă 500 ml apă clocotită care se mai lasă la fiert un minut. Se beau trei căni cu infuzie pe zi, îndulcită cu miere. Medicii recomandă consumul de agrişe în timpul sarcinii, deoarece sunt o bună sursă de vitamina C, fibre alimentare, fier, caroten, fosfor şi calciu. Datorită gustului dulce-acrişor, acestea ajută şi la înlăturarea senzaţiilor de greaţă.

Adio diabet!

Agrişele luptă cu diabetul. Susţin buna funcţionare a ficatului, pancreasului, iar un consum regulat poate reduce nivelul zahărului din sânge (în cazul persoanelor cu diabet, mai ales al celor cu grad II), echilibrează secreţia de insulină. De asemenea, sunt minunate în refacerea pielii. Aceste fructe se folosesc sub formă de tratament împotriva acneei, roşelilor şi a mai multor inflamaţii. Sunt ideale și în cazul durerilor de stomac (diaree, vomă, crampe, infecţii şi probleme digestive).

Sunt recomandate copiilor care sunt anemici sau nu au poftă de mâncare