Main menu

header

605 8 1de Carmen Ciripoiu

O noapte de beție are efecte nefaste asupra organismului: orice zgomot devine de nesuportat, durerile de cap sunt crunte, pofta de mâncare dispare. Noroc că natura vine urgent în ajutor cu cele mai bune leacuri.

Un NU hotărât preparatelor care conțin cofeină!

Ultimele studii în vigoare au scos la iveală faptul că băuturile cu un conținut ridicat de cofeină, cafeaua sau sucul de portocale, au un efect negativ în cazul beției. Tocmai de aceea, acestea trebuie evitate și înlocuite cu sucuri de mere, sfeclă roșie, cartofi, morcovi sau roșii. De asemenea, amestecul din banane, căpșuni, miere, lapte și un praf de sare este o altă metodă care reduce efectele mahmurelii. Pentru micul dejun sunt indicate cerealele integrale, deoarece eliberează treptat energie în organism, dar și dulciurile, pentru că reglează nivelul de glucoză din sânge. Pentru a echilibra nivelul de zahăr din corp se mai recomandă suplimente alimentare care au o concentrație ridicată de săruri și de minerale.

Cimbrișorul și pelinul îi vin de hac băuturii

Cei mai vechi tămăduitori ruși consideră că printre cele mai bune plante care stopează pofta de beție și înlătură mahmureala se numără pelinul, cimbrul, crețușca, angelica, acele de ienupăr. Peste o lingură cu amestec de plante se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat o jumătate de oră și se administrează trei căni pe zi, la două ore după mesele principale. Tratamentul durează două luni în cazuri mai ușoare și șase luni în cazuri grave. În tot acest timp se alternează zece zile de tratament cu cinci zile de pauză. Foarte util este și sucul proaspăt de rădăcină de țelină amestecat cu o jumătate de cană cu apă. Se administrează o singură dată pe zi, pe stomacul gol, timp de 30 de zile.

Fiertura de brădișor instalează starea de dezgust

Când patima beției a atins cote alarmante, soluția este una singură: fiertura de brădișor. Peste o lingură cu brădișor se toarnă o cană cu apă și se fierbe 20 de minute. Se completează apoi cu apă clocotită pentru a ajunge la 250 ml. Preparatul se administrează pe stomacul gol, două linguri, dimineața și la prânz. Leacul se recomandă o dată pe săptămână. După o lună de tratament se instalează dezgustul definitiv față de alcool. Atenție! Remediul este contraindicat persoanelor care suferă de boli tiroidiene, diabet, hipertensiune arterială, astm, tuberculoză pulmonară, ulcer.

Sucul de lămâie, amestecat cu apă minerală, este responsabil de eliminarea rapidă a alcoolului din organism

Inhalaţii cu lemn de mesteacăn

Un alt remediu popular excepțional în cazul beției și al dependenței de alcool îl constituie inhalațiile cu fumul de la așchii din lemn de mesteacăn presărate cu zahăr. După un tratament cu fierea-pământului se spune că prietenii lui Bachus nu vor mai putea să vadă băutură în fața lor. Se amestecă fierea-pământului cu pelin în cantități egale și se pune o lingură din acest preparat într-un pahar cu apă fierbinte. Se consumă o lingură cu infuzie de trei ori pe zi, timp de trei luni. Nu în ultimul rând, mierea pune dop băuturii. Se iau șase lingurițe cu miere din 30 în 30 de minute, de trei ori dimineața, apoi, după fiecare masă, alte patru lingurițe, timp de o săptămână. Se continuă apoi cu două lingurițe dimineața, timp de o lună.