Main menu

header

594 6 1de Raluca Grințescu

Cele trei surse de oxigen - hrană, apă şi aer - sunt poluate şi pline de toxine. Toate formele de poluare lipsesc de oxigen organismul uman. Când vine vorba despre radiaţii nucleare, toţi suntem cobai într-un experiment riscant. Iată câteva idei care vă pot ajuta să vă adaptați şi să supravieţuiți la expunerea de radiații toxice. Există o serie de alimente care pot ajuta mai bine corpul nostru să tolereze efectele poluării şi ale radiaţiilor.

Algele marine, cele mai bune

Seminţele de hrișcă ajută la protecţia împotriva radiaţiilor şi stimulează funcționarea măduvei osoase dacă sunt consumate zilnic. Fibrele mucilaginoase din algele marine (cum ar fi varec, kombu, arame, Nori, salata verde mare, dulse, wakame şi hijiki) contribuie la prevenirea reabsorbţiei de stronţiu radioactiv 90, bariu, cadmiu şi radiu. Legumele de mare au, de asemenea, un conținut ridicat de iod natural, care poate stimula tiroida, astfel încât radiaţia să nu fie absorbită. În urma bombardamentului de la Nagasaki, un grup de medici a recomandat pentru evitarea problemelor cauzate de radiații consumul de orez brun, supa miso, alge marine Hokkaido, sare de mare şi evitarea zahărului şi a produselor din făină albă. Aceşti pacienţi nu au făcut leucemie, deşi spitalul a fost la doar un kilometru de bombardament!

Eleuthero diminuează efectele stresului

594 6 2Aloe vera gel (Aloe vera) ajută la vindecarea arsurilor radiaţiilor mai rapid, prin conţinutul său de stimulatori biogeni. Rădăcina de brusture (Arctium lappa) ajută la neutralizarea și la eliminarea toxinelor din organism. În timpul Revoluţiei Industriale, brusturele a fost recomandat ca medicament, pentru a ajuta oamenii să facă faţă la creşterea poluării. Rădăcina de păpădie (Taraxacum officinale) îmbunătăţeşte procesul de eliminare din organism. Luaţi în considerare modul în care această plantă s-a adaptat la poluanţii de mediu. Planta Eleuthero (Eleutherococcus senticosus) poate ajuta la atenuarea oboselii, ameliorarea simptomelor expunerii la radiaţii şi la diminuarea efectelor stresului.

Legume bogate în sulf

Alimentele cu conținut bogat de clorofilă, cum ar fi iarba de grâu verde, spirulina, Chlorella şi iarba de orz, întăresc celulele, transportă oxigenul, ajută la detoxifierea sângelui şi ficatului, precum şi la neutralizarea elementelor poluante şi la stimularea producţiei de ARN. Se pot lua 3-5 g zilnic din aceste superalimente. Legumele bogate în sulf din familia Brassicceae, cum ar fi broccoli, varză, ridichi, varză de Bruxelles, rucola, rutabaga, gulie, Bok Choy şi muştarul verde, ajută la prevenirea efectelor radicalilor liberi. De asemenea, sunt bogate în sulf de protecție și usturoiul, ceapa și fasolea.

Alimente care împiedică asimilarea poluanților

Alimentele bogate în pectină, precum morcovii, semințele de floarea-soarelui şi merele, împiedică asimilarea poluanţilor. Alimentele bogate în betacaroten (cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, sucul de fructe de iarnă și cartofii dulci) contribuie la protecţia celulară și la întărirea imunității. Varza acră nepasteurizată e bună pentru o floră intestinală sănătoasă. Usturoiul împiedică izotopii radioactivi să fie absorbiți. Radiațiile pot duce la dezvoltarea anemiei, iar alimentele verzi şi sfecla roșie regenerează sângele. Drojdia alimentară, bogată în vitamina B, absoarbe şi elimină metalele grele din organism. Alimentele bogate în acizi nucleici sunt: spirulina, Chlorella, drojdia nutritivă şi polenul de albine.

Urzica regenerează sângele

594 6 3Rădăcina de ginseng (Panax ginseng) ajută la reducerea efectelor secundare ale radiaţiilor şi la recuperarea rapidă. Frunzele de ceai verde și negru (Camellia sinensis) sunt antioxidante, stimulează imunitatea şi conţin agenţi radioprotectori. Semințele de ciulin (Silybum marianum) protejează organismul în caz de expunere la substanţe chimice, boli de mediu şi dacă este afectat ficatul. Urzica (Urtica dioica) curăță și întărește rinichii, regenerează sângele. Frunzele de mentă (Mentha piperita) pot reduce greața de la expunerea la radiaţii. Florile de trifoi roşu (Trifolium pratense) îmbunătăţesc sănătatea, în general, ajutând toate organele în funcţia de eliminare. Ciupercile Reishi (Ganoderma lucidum) ajută sistemul imunitar după expunerea la radiaţii.

Suplimente eficiente

Suplimentele care ajută în lupta cu poluanţii de mediu includ antioxidanţi. Vitamina A şi betacarotenul întăresc ţesuturile şi reduc timpul de vindecare al plăgilor. Complexul B elimină stresul şi oboseala. Vitamina C oferă protecţie împotriva unei game largi de poluanţi, reduce simptomele alergiei, îmbunătăţeşte timpul de vindecare şi ajută la detoxifiere. Stronţiu-90 concurează cu calciul în organism și epuizează stocurile de vitamina D din organism, astfel, suplimentele de vitamina D pot fi de ajutor. Seleniul ajută la protejarea în caz de toxicitate mare (şi se găseşte în nuci de Brazilia, usturoi, ceai verde şi negru). Zincul este necesar pentru producerea de celule B şi T. De asemenea, elimină din organism aluminiul, cadmiul, cuprul şi plumbul. Glutationa protejează împotriva poluanţilor de mediu. L-cisteina ajută ficatul să elimine chimicalele. Calciul protejează organismul de absorbţia materialelor radioactive. Polenul este extrem de nutritiv şi reduce efectele secundare de la radiu şi cobalt 60. Argila zeolit ajută la eliminarea metalelor grele şi a radiaţiilor.

Ţineţi minte că rinichii sunt primii afectați de radiații!

Băile cu sare sunt importante

Băile cu sare pot fi, de asemenea, folosite pentru a atrage radiaţiile şi toxinele afară din organism. Plante de apartament care sunt utilizate pentru a reduce poluarea din interior sunt: Chrysanthemum, Golden Pothos şi Mother-In-Law Tongue, English Ivy, Gerber Daisy, Peace Lily, Spider plants şi Janet Craig. Pentru protecția împotriva radiațiilor se poate utiliza pulbere administrată sublingual, de patru ori pe zi, din următorul amestec de plante: 100 g cătină, 100 g armuraiu, 50 g coada-calului, 7 g tuia (a nu se supradoza), 7 g remf (a nu se supradoza), 100 g busuioc, 100 g coada-șoricelului.