Main menu

header

590 11 2de Carmen Ciripoiu

Numită și regina fructelor de pădure, zmeura nu numai că răsfață cu frumusețea și mireasma ei, dar este și un veritabil medicament.

Inhibă apetitul și dorința de dulce

Potrivit specialiștilor, cea mai bună cură pentru reglarea greutății corporale este cea cu zmeură. Se consumă în cantitate proaspătă 200 g pe zi. Prin conținutul de cetone, substanțe care ajută la eliberarea glucozei în sânge, zmeura inhită apetitul și dorința de dulce. Mai multe studii au scos la iveală faptul că fenolii conținuți de zmeură au un efect antioxidant extrem de puternic, împiedicând malignizarea celulelor din organismul uman. Chiar dacă cei care consumă din belșug zmeură, dar și cireșe, mure, afine, căpșuni ajung să aibă o formă ușoară a bolii, șansele de vindecare sunt imense. În ceea ce privește siropul de zmeură, acesta este unul dintre cele mai bune remedii care există pentru cântăreți, profesori de canto și persoane care solicită mult coardele vocale. Se consumă zilnic patru-șase linguri cu sirop dizolvat în apă. Leacul este foarte bun și pentru copii, întărindu-le imunitatea.

Diminuează reacţia alergică

Prin multitudinea de vitamine și de enzime pe care le conține, fitoterapeuții consideră că cel mai repede asimilat de organism este sucul de zmeură. Modul de preparare este următorul: zmeura se curăță de impurități, se spală foarte bine cu apă rece și se zdrobește într-un mixer. Pasta formată se strecoară printr-un tifon. 150 ml pe zi de suc de zmeură sunt excepționali atât pentru îmbătrânirea prematură, cât și împotriva alergiei, fructul fiind o sursă minunată de quercitină, o substanţă care diminuează reacţia alergică, având efect antihistaminic şi imunomodulator. Ceaiul de zmeură este unul dintre cei mai buni aliați ai doamnelor, mai ales când acestea suferă de ciclu menstrual neregulat sau hemoragie. Se consumă trei-patru căni pe zi. Doamnele care au probleme cu constipația vor opta pentru pulbere de frunze și fructe uscate, obținută cu ajutorul râșniței de cafea, patru lingurițe zilnic.