Main menu

header

588 11 1de Carmen Ciripoiu

Ce are în plus varza roșie față de sora ei, cea albă? De câteva ori mai multe vitamine, ceea ce o face un inamic veritabil împotriva infecțiilor, afecțiunilor tumorale și a bolilor degenerative.

Blochează virusurile gripale

Cu puține calorii, dar vitamina C din belșug și multe alte substanțe cu efect antioxidant, varza roșie este considerată medicament imunostimulent. Aceasta ajută la prevenirea răcelilor, dar și a infecțiilor bronșice, pulmonare și urinare recidivante, dar le tratează cu succes și pe cele instalate deja. Se administrează proaspătă, sub formă de salată, 400 g pe zi. Persoanelor care iau antibiotice le este utilă și varza roșie murată, care restabilizează flora tubului digestiv. În caz de febră, sucul de varză roșie este excelent. Se consumă 200 ml de trei ori pe zi. Ca adjuvant contra cancerului uterin se recomandă o cură de patru luni, timp în care se beau 600-800 ml suc de varză roşie pe zi. Studiile au scos la iveală și faptul că sulforafanul conţinut de varza roșie inhibă dezvoltarea polipilor intestinali, dar şi a tumorilor maligne, provocând remisia acestora. De aceea se recomandă varza roşie sub formă de salată, din care se consumă 300 g zilnic, în cure de trei luni, urmate de o lună de pauză.

Reduce bufeurile

Niciun remediu nu a făcut față obezității? Varza roșie face adevărate minuni în reglarea ponderală. Se consumă zilnic, la prânz și la cină, 300 g salată de varză roșie crudă. Tot varza roșie este și un bun adjuvant contra depresiei, dar și un tonic excepțional pentru sistemul nervos și cel muscular. Se țin cure de trei săptămâni, timp în care se mănâncă la prânz și seara 125 g salată de varză roșie. Un consum săptămânal de varză roşie crudă, 200 g pe zi, timp de patru săptămâni, îmbunătăţeşte secreţia hormonului estrogen. Rezultatul este instalarea mai târzie a menopauzei, atenuarea bufeurilor, a transpiraţiei și a nervo- zității, dar și prevenirea şi combaterea osteoporozei, prolapsului uterin, cancerului ovarian sau uterin.

PONT. Varza roșie se consumă doar în formă crudă, iar sucul se bea imediat după preparare, pentru a nu avea timp să se oxideze.