Main menu

header

Fumătorii sunt mai predispuşi la boli de inimă, de plămâni sau de alte afecţiuni decât nefumătorii. Iată că farmacia verde are remedii pentru a vă scăpa de acest viciu. Pedicuţa este în capul listei plantelor care au un efect puternic în cazul celor care vor să se lase de fumat. 

Se administrează sublingual Cumpăraţi de la un plafar sau de la un alt magazin specializat câteva sute de grame de pulbere de pedicuţă (Lycopodium clavatum). În fiecare zi, fumătorul trebuie să ia câte un vârf de cuţit de pulbere de pedicuţă, pe care să o ţină sub limbă circa un sfert de oră.

Apoi se înghite cu puţină apă. Tratamentul trebuie făcut zilnic, de patru-cinci ori pe zi. Dimineaţa, administrarea este indicată pe stomacul gol, apoi pe parcursul zilei, la interval de patru ore. După câteva zile, fumătorul va avea o puternică senzaţie de vomă la fiecare fum tras. Făina vrăjitoarei vindecă rănile Pedicuţa este o plantă asemănătoare muşchiului şi se târăşte pe solul pădurii cu nişte vrejuri lungi de unu-doi metri, cu rădăcini micuţe, fine şi subţiri. Când planta are patru ani, în timpul verii formează pistiluri gălbui, ce conţin un soi de polen, numit şi făina vrăjitoarei.

Această pudră se întrebuinţează în cazul porţiunilor de piele roase şi rănite.  Ceaiul (infuzia) de pedicuţă este recomandat reumaticilor şi bolnavilor de artrită chiar şi atunci când prezintă modificări ale formei articulaţiilor, precum şi în caz de constipaţie cronică şi de hemoroizi. Utilă în cazul litiazelor biliare Infuzia se realizează astfel: o linguriţă cu plantă mărunţită se va pune în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă pentru zece minute, după care se strecoară. Se poate consuma o cană pe zi cu înghiţituri rare.

Extern se va folosi cantitatea dublă de plantă. În cazul litiazei biliare se poate folosi cantitatea dublă de plantă sau se vor bea două ceaiuri. Cu planta rămasă se pot face cataplasme la dureri reumatice sau de altă natură. Acest ceai se foloseşte şi la creşterea părului, făcându-se spălături de două ori pe săptămână. Infuzia se utilizează extern contra durerilor, spasmelor musculare, hipertensiunii. În acest sens se pun comprese îmbibate în tinctură pe zona spatelui, de una-două ore pe zi sau în timpul nopţii. Pentru întărirea firului de păr, la finalul spălării părului se clăteşte cu o linguriţă cu tinctură diluată într-o cană cu apă caldă. 

Elena Şerban

Sfat! Persoanele care suferă de diaree trebuie să întrebuinţeze ceaiul cu multă precauţie, ca să nu le provoace spasme intestinale. Pedicuţa n-are voie să fie fiartă, ci doar opărită cu apă în clocot.