Main menu

header

581 10 1de Carmen Ciripoiu

Bogate în acid citric, vitamina C şi fibre, corcoduşele sunt unul dintre cele mai bune leacuri care ajută la tratarea avitaminozei, consolidarea imunităţii şi pierderea în greutate.

Sursă bună de B-uri

Corcoduşele sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri ca fiind un remediu excepţional pentru rezolvarea carenţei de vitamine. Se îndepărtează codiţele de la două kilograme de corcoduşe verzi şi se toarnă peste acestea apă de izvor cât să le acopere. Se fierb la foc mic până se înmoaie, se trec printr-o strecurătoare, apăsând fructele cu o lingură de lemn. Apa scursă se pune înapoi în oală, împreună cu pulpa obţinută. Se pune din nou vasul pe foc şi se mai lasă amestecul să fiarbă câteva minute, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se închide bine şi se sterilizează. Se consumă un pahar pe zi, timp de o săptămână, în fiecare lună. Pentru un gust mai bun se adaugă o linguriţă cu miere sau puţin praf de scorţişoară. Corcoduşele sunt excepţionale şi pentru creşterea capacităţii de muncă. Se amestecă 100 g corcoduşe uscate şi mărunţite cu miezul de la două nuci. Se pune deasupra o lingură cu miere şi se consumă două linguriţe înainte de culcare.

Sâmburii au efect de calmare

La rândul lor, sâmburii de corcoduşe au efect de relaxare, rezultatele simţindu-se cel mai bine în urma şedinţelor de aromoterapie care se fac cu ajutorul acestora. Se dau foc sâmburilor şi se lasă câteva minute în camera de odihnă. Compresele cu suc de corcoduşe diluat cu apă la care se adaugă puţin camfor sunt bune cicatrizante. Se aplică pe răni timp de câteva minute. Corcoduşele sunt asul din mânecă şi pentru persoanele care vor să slăbească şi să aibă un trup tonifiat. O zi pe săptămână se consumă corcoduşe proaspete cât suportă organismul. În timpul dietei se bea multă apă, întrucât fructele au un efect diuretic. De asemenea, se consumă alimente cât mai sănătoase, se evită grăsimile, dulciurile şi carbohidraţii, care cresc rapid glicemia.