Main menu

header

580 7 1de Carmen Ciripoiu

Sursă de proteine de înaltă calitate, mazărea a uimit specialiștii în medicină naturistă cu virtuțile sale excepționale în întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății oaselor sau încetinirea procesului de îmbătrânire.

Reduce apariția cancerului

Cu un conținut bogat de vitamina A, acid folic, vitamina B6, vitamina C, dar și calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc și luteină, mazărea ajută la păstrarea unei abilități sănătoase de coagulare a sângelui și împiedică totodată apariția osteoporozei. Tot micuțele boabe verzi conțin și mari cantități de coumestrol, o substanță care previne apariția cancerului la stomac. Numeroase teste au arătat că mazărea reduce și riscul de apariție a cancerului de limfom, pulmonar, colorectal, pancreatic, mamar, de prostată sau ovarian. De asemenea, consumul de mazăre ajută organismul să facă față cu brio poluării din atmosferă. Mazărea este indicată și persoanelor solicitate intelectual. În acest caz, boabele de mazăre se dau prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se păstrează în locuri uscate. Se administrează o jumătate de linguriță înainte de mesele principale.

Cicatrizează rănile purulente

Tot mazărea este o armă imbatabilă împotriva pietrelor la rinichi. Peste o mână cu păstăi de mazăre se toarnă o cană cu apă rece. Se fierbe la foc mic zece minute, apoi se lasă la infuzat până la răcire. Se consumă două linguri cu preparat de trei ori pe zi. Tratamentul durează trei săptămâni. În cazul arsurilor la stomac se recomandă ca înainte de fiecare masă să fie consumate câteva boabe de mazăre proaspătă sau uscată, înmuiate în apă. Cura durează șase luni. Furunculele, eczemele sau rănile purulente se vindecă foarte repede tot cu ajutorul mazării. Două linguri cu pulbere se amestecă bine cu un albuș și se aplică pe zona afectată. Se lasă să acționeze o oră, apoi se clătește cu ceai de mușețel la temperatura camerei. Pentru un ten de porțelan (în special pentru cel normal sau uscat) se recomandă o mască ce face adevărate minuni: o lingură cu pulbere de mazăre uscată se omogenizează bine cu o linguriță cu ulei vegetal și un gălbenuș. Preparatul se aplică pe față și pe gât, se lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi fața se clătește. Pentru tenul gras se folosește albușul în loc de gălbenuș.