Main menu

header

580 10 1de Raluca Grințescu

Minola, o băutură preparată din morcov, şi-a căpătat renumele de tonic pentru orice vârstă. Morcovul, ingredientul-vedetă al acestei băuturi, furnizează organismului necesarul de vitamina A pentru o zi întreagă, protejând plămânii şi contribuind la buna funcţionare a sistemului respirator.

Eficient persoanelor cu boli ale arterelor

Terapeuţii apreciază că, datorită acestor substanţe antioxidante din compoziţia legumei (complexul de vitamine B, vitaminele C şi E, dar şi celelalte ingrediente - mierea, lămâia şi scorţişoara), băutura este un excelent detoxifiant şi un furnizor de energie, putând să înlocuiască porţia zilnică de cafea. Se recomandă persoanelor care suferă de boli ale arterelor, celor care depun eforturi intelectuale deosebite, convalescenţilor, astenicilor şi suferinzilor de boli gastrointestinale.

Rețetă

Pentru o porţie de Minola se folosesc următoarele ingrediente: 30 g miere, 150 ml suc de morcovi, 1 linguriţă cu suc de lămâie şi 1/2 linguriţă cu scorţişoară. Se prepară astfel: se amestecă sucul de morcovi obţinut prin stoarcerea unor morcovi suculenţi, de cea mai bună calitate, cu celelalte ingrediente, până când acestea se omogenizează. Se consumă una-două porţii pe zi.

Sucul Minola protejează plămânii