Main menu

header

576 7 1de Carmen Ciripoiu

Folosit cu succes la gătit, datorită punctului de ardere extrem de ridicat, uleiul de porumb s-a remarcat în ultima peri- oadă şi ca leac pentru multe boli, acizii esenţiali conţinuţi făcând adevărate minuni pentru organism.

Favorizează eliminarea din corp a excesului de colesterină

Una dintre impresionantele calităţi ale uleiului de porumb de care vorbesc tot mai mult specialiştii este faptul că, fiind o sursă bogată de acizi polinesaturaţi, dar şi de vitaminele E şi K, contribuie la schimbarea chimismului organismului din alcalin în acid. De asemenea, uleiul de porumb este un drenor excelent al căilor biliare, întăreşte sistemul imunitar şi muscular, încetineşte îmbătrânirea, reglează secreţia hormonilor tiroidieni, stimulează buna funcţionare a glandelor sexuale, favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterină şi, nu în ultimul rând, participă la procesele de oxidare şi de metabolism din organismul uman.

Persoanelor care se confruntă cu edem angionervos, caracterizat prin umflarea subită a unei părţi a feţei, frunţii sau a buzelor, uleiul de porumb le este un aliat de nădejde. Se consumă o lingură cu ulei înainte de fiecare masă o perioadă de 20 de zile. De asemenea, uleiul de porumb este un remediu excepţional în afecţiunile părului şi ale scalpului. Câteva linguri cu ulei se încălzesc puţin pentru un efect mai bun şi se fac fricţionări pe tot scalpul, apoi se înfăşoară capul într-un prosop înmuiat în prelabil în apă fierbinte şi stors. Operaţia se repetă de cinci-şase ori în decurs de zece zile. Părul devine lucios, plin de vitalitate, iar mătreaţa rămâne doar o amintire neplăcută.

Util în cazul pleoapelor afectate şi încărcate cu mici granule

În cazul pleoapelor afectate şi încărcate cu mici granule se administrează o linguriţă cu ulei de porumb dimineaţa şi seara, timp de o lună. Remediul se foloseşte oricând e nevoie, pentru că nu are efecte secundare. Aplicat pe ten, după demachiere, prin masaj uşor, uleiul de porumb hidratează şi lasă o senzaţie catifelată a tenului. Doar că este plin de substanţe sănătoase, uleiul de porumb nu înseamnă că trebuie consumat în exces. Atenţie! Este plin de calorii şi contribuie la creşterea în greutate într-o perioadă scurtă.