Main menu

header

566 8 2de Carmen Ciripoiu

Modest ca înfățișare, dar în topul plantelor cu efecte uimitoare. Aceasta ar fi în câteva cuvinte cartea de vizită a buruienii numite mărul-lupului, despre care specialiștii spun că se numără printre cele mai puternice remedii.

Băi de şezut pentru hemoroizi

Tăieturi? Răni care par să nu se mai închidă? Remediul uimitor este unul singur: unguentul cu mărul-lupului. Tratamentul este pe cât de simplu, pe atât de uimitor: se pune pe locul afectat o cataplasmă cu tătăneasă și mărul-lupului și se păstrează timp de o oră. În cazul hemoroizilor sau al infecțiilor anale, foarte bune sunt băile de șezut cu pulbere de mărul-lupului și rădăcină de tătăneasă, în proporții egale. O mână cu plante se lasă la macerat timp de zece ore în doi litri de apă, apoi se filtrează. Planta rămasă după filtrare se opărește cu încă doi litri de apă clocotită, apoi se lasă la răcit și se mai filtrează încă o dată. În final se combină cele două poțiuni și se stă cu șezutul deasupra timp de 20 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă din când în când apă caldă.

Contra abceselor și a furunculelor sau diferitelor eczeme infecţioase rezistente la alte forme de tratament se pune pe locul afectat o cataplasmă cu mărul-lupului de trei-patru ori pe zi, apoi se lasă pielea să se usuce singură. Tratamentul se face zilnic, până la vindecarea totală. În cazul cancerului de rect se folosește decoct de mărul-lupului combinat cu maceratul de plantă. Pentru cancerul de piele se pun cataplasme cu mărul-lupului și tătănească până la vindecarea completă. Specialiștii recomandă ca în timpul tratamentului să nu se depășească doza de 6 g pe zi. În caz contrar, pot apărea intoxicații manifestate prin greață, vărsături, scaune numeroase, urinări dese, inflamații ale rinichilor, tulburări circulatorii. Atenție! Tratamentele cu mărul-lupului nu se fac niciodată fără stricta supraveghere a specialistului! Ca măsură de prim ajutor, în supradozaj, se impune folosirea de vomitive, coagulante, propolis, cărbune medicinal, hemostatice și vitamina K.