Main menu

header

562 11 2de Raluca Grințescu

Studiat intens de specialiştii institutului german „Prof. dr. Georg Kurz GmbH” din Kohn, arborele Moringa, de provenienţă himalayană, este cunoscut de mii de ani de localnici pentru incredibilele sale proprietăţi de vindecare şi de întreţinere. Însă doar recent a început să fie descoperit de europeni, şi de puţin timp a ajuns şi în România.

Îmbunătăţeşte vederea

Deşi nu este cunoscut de foarte mult timp, arborele Moringa şi-a demonstrat din plin calităţile. Valorile acizilor Omega 3 sunt foarte ridicate, iar antioxidanţii, reprezentaţi prin valoare ORAC, înregistrează cea mai mare cantitate dintre toate plantele cunoscute (în număr de 46). Studiile garantează că vederea este îmbunătăţită şi protejată, iar riscul de atac cardiovascular şi cerebral scade considerabil. În plus, acesta acţionează şi ca detoxifiant şi ajută la scăderea în greutate.

Vitaminele C şi E funcţionează ca antioxidanți, importanţi în prevenirea efectelor oxidative aduse structurii şi funcţiilor celulare şi subcelulare în momentul antrenamentului, optimizând teoretic performanţa pentru competiţii. Sportivii sunt consideraţi a fi performeri, care se străduiesc mereu să rămână în formă şi să-şi învingă concurenţii. Antrenamentele constante reprezintă singurul secret al succesului lor. Dar secretul necunoscut din spatele succesului lor este alimentaţia corectă. Moringa, cea mai nutritivă plantă descoperită vreodată de omenire, furnizează organismului toate vitaminele esenţiale, minerale şi proteine ​​şi îi ajută în diferite moduri.

Vă umple de energie instantaneu

Organismul uman are capacitatea de a deosebi suplimentele nutritive naturale de cele sintetice. Capsulele cu Moringa oferă organismului vitaminele A, C, E, calciu, fier şi multe alte substanţe nutritive, 100% naturale. Aceste substanţe nutritive sunt uşor asimilabile şi ajută la stimularea de energie instantaneu. Totodată, Moringa îmbunătăţeşte conţinutul de hemoglobină din sânge. Acest lucru ajută la rândul său sângele să livreze mai mult oxigen muşchilor în momentul exerciţiilor fizice. Conţinutul crescut de oxigen transportat de sânge, de asemenea, contribuie la creşterea ratei metabolice şi ajută la arderea grăsimilor nedorite depozitate în organism.

Vindecă depresia

Cercetătorii insistă în mod constant că una dintre cauzele majore de depresie este lipsa nutrienţilor corespunzători în dietă. Dezechilibrul nutrienţilor se crede că declanşează dezechilibre hormonale, care ar duce la depresie. Un studiu arată că depresia a devenit o afecţiune comună în rândul femeilor americane, iar femeile cu vârsta între 30 şi 40 de ani sunt foarte predispuse la depresie şi la tulburări de somn. De cele mai multe ori, depresia poate fi vindecată prin aprovizionarea corespunzătoare cu substanţe nutritive. Întâmplător, Moringa este plin cu vitaminele A, B, C, E, calciu, potasiu, flavonoide şi numeroase minerale, care, atunci când e consumat în mod regulat, nu doar ajută oamenii să depăşească depresia, dar, de asemenea, îi pune pe făgaşul lor spre un stil de viaţă sănătos.

Semințele de Moringa purifică apa murdară, prin eliminarea bacteriilor și a reziduurilor