Main menu

header

  Spânzul verde este o plantă perenă ce creşte în Statele Unite. Frunzele de spânz sunt alterne şi lung peţiolate. Pe măsură ce frunzele ocupă un loc superior pe tulpină, ele devin din ce în ce mai mici. Spânzul reprezintă o speranţă pentru bolnavii de cancer, rezultatele folosirii acestuia ca tratament fiind miraculoase.

Calmează crizele de epilepsie

  Spânzul verde este de mare ajutor în tratarea afecţiunilor sistemului nervos. Infuzia înlătură stările de melancolie, de deprimare şi calmează cu succes accesele de furie. Totodată, îmblânzeşte crizele de epilepsie şi ajută în refacerea ţesuturilor în urma unui accident cerebrovascular. Spânzul îmbunătăţeşte condiţiile cardiace, eliminând posibilitatea apariţiei tahicardiei. Se fierbe o linguriţă cu rădăcina plantei în 250 ml de apă. Se dă în două clocote, se ia ibricul de pe foc, se răceşte, se strecoară şi se beau trei căni pe zi.

Tratează hernia


  Spânzul verde, în special rădăcina, este utilizat intern în tratarea bolilor de inimă, a amenoreei (absenţa ciclului menstrual) şi a herniei. În secolul nostru, cea mai gravă boală ce atacă fără milă este cancerul, ucigând zilnic mii de oameni de pe mapamond. Cercetările asupra spânzului i-a uimit atât pe cercetătorii, cât şi pe pacienţii bolnavi de cancer. În prezent este considerat unul dintre cele mai bune tratamente naturiste anticancerigene.

Vindecă scabia

  În medicina populară, spânzul verde ocupă primul loc în tratarea afecţiunilor pielii, cum ar fi scabia şi lepra. Decoctul din plantă (se fierb trei frunze proaspete, pisate, la o cană cu apă, iar după răcire se adaugă spirt sau apă distilată) se aplică pe zona afectată, acţionând ca un antibiotic şi înlăturând astfel infecţia. De asemenea, tinctura din spânz verde se foloseşte cu succes în comprese sau în masaje uşoare împotriva reumatismului. Tinctura se obţine după următoarea reţetă: se introduce rădăcină de spânz rasă într-o sticlă de culoare albastră, peste care se toarnă alcool de 60° şi se lasă la macerat 30 de zile. La o parte de spânz se adaugă şase părţi de alcool.

Claudia Stan

ATENŢIE! Planta este toxică, având o omponentă otrăvitoare, ce în egală măsură salvează viaţa, dar poate provoaca şi moartea.

Cura anticancerigenă

  Faceţi o infuzie din trei milimetri din rădăcină de spânz în 250 ml de apă. Fierbeţi apa, apoi adăugaţi rădăcina, daţi în două clocote, luaţi ibricul de pe foc, răciţi şi strecuraţi, apoi ţineţi produsul la frigider.
Ziua 1: se ia o linguriţă cu ceai;
Ziua 2: se administrează două linguriţe cu ceai, una înainte de prânz şi una după prânz;
ziua 3: beţi trei linguriţe, la un interval de patru ore;
ziua 4: luaţi patru linguriţe, la un interval de patru ore, apoi faceţi pauză patru zile. După acest interval măriţi doza la un centimetru de rădăcină de spânz. Se pregăteşte o infuzie şi se iau timp de patru zile câte patru linguriţe cu ceai. Din nou se face pauză patru zile şi după aceea se măreşte doza la doi centimetri de rădăcină de spânz. Se face infuzie în 250 ml cu apă şi se iau patru zile câte patru linguriţe cu ceai. Şi iar pauză patru zile. Creşteţi doza la trei centimetri de rădăcină de spânz. Se face infuzie şi se iau patru zile câte patru linguriţe.
Sfat! Ceaiul nu se consumă rece, ci se ţine la temperatura camerei apoi se bea.