Main menu

header

  Bănuţul este o plantă erbacee din Europa, ce se aseamănă cu margareta. Florile sunt albe, prinse într-un disc galben şi sunt utilizate pentru a trata o gamă largă de tulburări ale organismului.

Ameliorează durerile în traumatismul pelvian

  Pentru a remedia leziunile ţesuturilor, bănuţii vin în ajutor prin proprietăţile benefice cu care sunt înzestraţi. Infuzia  ajută fibrele musculare să se refacă după o intervenţie chirurgicală. Dar cum o preparaţi? Se toarnă o cană cu apă fierbinte peste o linguriţă cu plantă uscată şi se lasă la infuzat zece minute. Se bea de trei sau de patru ori pe zi. Totodată, această minunată plantă ameliorează durerile intense ale masei musculare cauzate de frig, de degerături. Bănuţii sunt un excelent remediu în cazul entorselor, vânătăilor sau al traumatismului pelvian după o naştere grea. Pentru aceste afecţiuni se recomandă aplicarea compreselor cu resturi de plante rămase de la prepararea ceaiului. Se încălzesc uşor în puţină apă şi se face un terci, amestecându-l cu făină de orz. Terciul se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică local cât e cald, ameliorând simţitor durerile.

Stopează abcesele dentare

  Florile şi frunzele bănuţilor sunt folosite pentru a trata o paletă largă de tulburări, incluzând rinita, poliartrita şi afecţiuni ale ficatului şi rinichilor. Împotriva insectelor a fost fabricată o alifie (se poate procura din farmacii) din frunzele plantei, ce dă rezultate uimitoare. Decoctul din rădăcinile bănuţilor este recomandat ca tratament pentru eczemele de pe piele şi pentru acnee. Puneţi o linguriţă cu frunze uscate la 250 ml apă. Se fierbe două minute, se infuzează acoperit încă cinci minute, se îndulceşte cu miere de albine şi se beau câte două căni de ceai pe zi. Totodată, frunzele proaspete, mestecate, rezolvă problema abceselor şi gingivitelor. De asemenea, recenta cercetare ştiinţifică asupra bănuţilor a dus la posibilitatea folosirii acestora şi în tratamentul bolnavilor de virusul HIV!
Claudia Stan
Băi de mâini şi de picioare

  Trei mâini pline cu bănuţi se lasă peste noapte în apă rece, într-un recipient de cinci litri. A doua zi se încălzeşte totul atât cât suportaţi. Durata băii este de 20 de minute. Apa reîncălzită poate fi folosită încă de două ori.