Main menu

header

560 9 2de Carmen Ciripoiu

Nu mulți sunt cei care au auzit de chitosan, un praf extras din carapacea care învelește multe viețuitoare. Proprie- tățile sale terapeutice sunt cunoscute încă din vechiul Orient. Asta pentru că este și un remediu de slăbit foarte căutat, dar și un medicament anticancer extraordinar.

Calmant gastric extraordinar

În cazul ulcerului și al gastritei, se recomandă administrarea a două capsule de chitosan de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Remediul reduce totodată și aciditatea gastrică și diminuează inflamația mucoasei. Tot chitosanul are efect antiinflamator intestinal, menținând flora sănătoasă. În această situaţie, se iau șase capsule pe zi, pe stomacul gol, în cure de 30 de zile. Praful este foarte util și în cazul diabetului, mai ales în cel de tip II, deoarece stimulează pancreasul să producă mai multă insulină, dar previne și complicații ale bolii precum arterita, hipertensiunea, ateroscleroza și cardiopatia ischemică. Se consumă 1,2-2 g chitosan pe zi, în cure de două luni, urmate de două săptămâni de pauză.

Reduce colesterolul

Chitosanul dă rezultate excepționale și în hepatită, în acest caz fiind indicate 2 g pe zi. Potrivit multor studii, patru capsule administrate zilnic pe stomacul gol, împreună cu vitamina C sau cu pulbere de măceșe, au un efect rapid de reducere a colesterolului mărit, dar și de reducere a nivelului trigliceridelor din sânge. De mare ajutor este însă și în cazul infecțiilor urinare (se administrează 2 g chitosan pe zi) sau în dependența de alcool, caz în care se recomandă 1,5-3 g chitosan pe zi. Pentru răni și sângerări se desfac două capsule cu chitosan, iar praful obținut se amestecă bine cu câteva picături de alcool sanitar și se aplică imediat pe locul afectat. Vindecarea este rapidă și fără complicații. Bolnavilor de cancer li se recomandă cure de două-trei luni, timp în care se administrează șase-opt capsule de chitosan pe zi. Între două cure se face o pauză de o lună.

Atenție! În timpul tratamentului cu chitosan nu se administrează și alte preparate, deoarece acesta împiedică asimilarea acestora. În timpul curei se consumă minimum doi litri de apă pe zi.

Chitosanul folosit în tratamente interne sau externe trebuie să fie de o înaltă puritate și extrem de fin măcinat

Pansament, în cazul rănilor deschise

Specialiștii în domeniu prezintă chitosanul ca fiind singura substanță naturală care are funcții similare cu cele ale colagenului, cu efect de întinerire asupra pielii, dar și cu cele ale fibrelor vegetale, care au rol în detoxifierea organismului. Substanța-minune a fost descoperită în anul 1811 de biologul și chimistul francez Henri Braconnot, iar, din acel moment, chitosanul i-a uimit pe toți oamenii de știință prin beneficiile pe care le are atât asupra oamenilor, cât și asupra animalelor, dar și a plantelor. De altfel, se spune că este folosit de NASA pe stațiile orbitale, datorită proprietății sale de a stimula creșterea plantelor în condiții de imponderabilitate și lumină artificială. De asemenea, se crede că Armata Statelor Unite folosește ca prim ajutor în cazul rănilor deschise pansamente impregnate cu chitosan.