Main menu

header

530 8 2de Carmen Ciripoiu

Asociată cu frumusețea și perseverența, dar și cu demnitatea și cu spiritul nobil, magnolia, simbolul suavității, reușește să uimească zi de zi cercetătorii cu numeroasele sale calități curative.

Scoarța, acţiune incredibilă în bolile parodontale

Datorită conținutului de magnolol și honokiol, specialiștii din medicina tradițională chineză folosesc împotriva anxietății scoarța arborelui Magnolia Officinalis. Frumoasa floare este cunoscută și ca remediu bun pentru tratarea tusei, fiind folosită ca tonic în perioada de convalescență. În Japonia, un alt tip de floare, Magnolia Obovata, este folosit pentru a reduce alergiile și reacțiile astmice. Tot magnolia este floarea care a atras interesul cercetătorilor din domeniul medicinei dentare, deoarece extractul din scoarță de magnolie oprește înmulțirea bacteriilor responsabile cu apariția cariilor sau a bolilor parodontale. În ceea ce privește Magnolia Liliiflora, aceasta este înregistrată în Istoria Farmaceutică Naturistă drept o plantă „drog” pentru durerile de cap.

Reduce pofta de mâncare

Magnolia și-a demonstrat eficiența și în osteoporoză, iritabilitate, protejarea funcției cardiovasculare, dar este și un sprijin de nădejde în reducerea poftei de mâncare și în normalizarea greutății corporale, precum și în eliminarea insomniilor. În ceea ce privește bobocii de magnolie, aceștia sunt utilizați de asiatici în special în sinuzite și în congestiile cerebrale. De asemenea, la bolnavii de Alzheimer s-a observat că utilizarea ca adjuvant a cojii de magnolie ușurează efortul de înghițire, prin eliminarea „nodurilor în gât”.

Îmbunătăţeşte starea emoţională

Persoanelor care suferă de probleme de anxietate le este recomandată infuzia din passiflora, mușețel și scoarță de magnolie. Pentru că nu au efecte secundare, bolnavii se pot bucura de beneficiile acestora de fiecare dată când simt nevoia. La rândul său, uleiul esenţial obţinut din flori de magnolie nu numai că îmbunătăţeşte starea emoţională, dar ajută şi la tratarea problemelor tractului intestinal, a diareii şi a paraziţilor intestinali, graţie proprietăţilor sale antibacteriene şi antiseptice. Mod de preparare: se amestecă şase linguri cu plantă uscată și mărunţită şi 250 ml ulei extravirgin de măsline, după care se lasă la macerat două săptămâni. Se strecoară şi se pune într-o sticlă închisă la culoare. Se iau 25-50 de picături dizolvate în puţină apă, de două-trei ori pe zi. Uleiul de magnolie se folosește şi pentru băi, pentru masaj sau inhalare. Numărul de picături variază între două (pentru inhalaţii), şase (în cazul băilor) şi 14 (în cazul masajului).

Plantată în curtea casei, magnolia se spune că atrage fericire și satisfacții. Dacă se află în spatele casei simbolizează acumularea treptată a unei averi