Main menu

header

529 11 1de Carmen Ciripoiu

În căutările sale de leacuri care să-i vindece bolile ori să-i atenueze durerile, omul a constatat, la un moment dat, că mugurii plantelor îi sunt de mare ajutor. În ceea ce-i privește pe micii mugurași de salcie, sunt invidiați pentru proprietățile lor incredibile în vindecarea insomniilor, anxietății, anemiei, dar și în cazul tulburărilor psihosomatice.

Alină durerile de spate și reumatismul

Cu proprietăți superioare plantei mature, mugurii de salcie reduc febra, calmează durerea de cap, insomnia, fiind un bun remediu pentru anxietate, angoasă, tulburări psihosomatice, astm, pneumonie, toxiinfecții alimentare, dureri de spate, reumatism sau diaree. Se prepară o infuzie combinată din trei lingurițe cu muguri uscați, lăsați peste noapte în 100 ml apă, apoi se filtrează. Maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opărește cu 100 ml apă, timp de 20 de minute, apoi se răcește. La final se combină cele două poțiuni și se consumă trei căni pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Îndepărtează nevralgiile faciale

Persoanelor care suferă de meteosensibilitate le este de un real ajutor infuzia combinată de mâțișori de salcie, pe stomacul gol. Preparatul, deși are un gust amar, dar are o acțiune reglatoare extraordinară la nivelul sistemului nervos, previne și tratează durerile de cap, insomniile, stările de anxietate produse de schimbările bruște de vreme sau de prezența fronturilor atmosferice cu presiune scăzută. În cazul stărilor anxioase și de tristețe, de insomnie, migrene și nevralgii faciale, specialiștii recomandă infuzia din frunze şi mâţişori (o lingură, la 250 ml apă clocotită). Se lasă vasul acoperit cinci minute şi se beau două-trei căni pe zi, înainte sau între mese, dintre care una seara, la culcare.

Atenție! Tratamentul cu preparate din muguri de salcie se face numai la recomandarea specialistului și e contraindicat celor care suferă de afecțiuni renale și hepatice și de ulcer gastroduodenal.