Main menu

header

528 9 2de Gabriela Niculescu

Evoluția medicinei tradiționaliste pare a fi una bună, deoarece oamenii au început să conștientizeze din ce în ce mai mult efectele adverse ale medicamentelor alopate. Astfel, întoarcerea la tratamentele naturiste se produce în mod firesc, motiv pentru care și fitoterapeuții din întreaga lume își îndreaptă acum atenția, mai mult ca în ultimii ani, spre remedierea unui număr cât mai vast de afecțiuni mai vechi sau mai noi. Ultimele lor cercetări au scos la iveală faptul că, în materie de afrodiziace, ginsengul și șofranul au mai multe proprietăți decât se cunoșteau până de curând.

Pulberea crește acuitatea senzorială

Ginsengul s-a numărat întotdeauna printre plantele vitalizante care stimulează apetitul sexual. Conform învățăturilor medicinei indiene Ayurveda, ginsengul contribuie la dezvoltarea unor calități masculine precum forța, controlul energiei sexuale, expansivitatea și acuitatea senzorială mărită. Pentru rezultate optime, rădăcina de ginseng se utilizează sub formă de pulbere, în cure de 40 de zile, cu trei luni pauză. Se ține 0,5-1 g pulbere sub limbă cu jumătate de oră înaintea actului sexual.

În fitoterapia modernă, ginsengul este un recunoscut afrodiziac, datorită capacităţii sale de a creşte energia, vitalitatea şi rezistenţa organismului, întrucât conţine compuşi chimici care susţin un bun echilibru hormonal, contribuind la îmbunătăţirea funcţiei sexuale prin întreţinerea activităţii rinichilor și a organelor esenţiale pentru funcţionarea optimă a organismului. De asemenea, ginsengul creşte nivelul de oxid nitric din sânge, ceea ce permite pereţilor arterelor să se relaxeze, facilitând astfel circulaţia sangvină. În acest scop, infuzia este recomandată în cure de o lună, cu o lună pauză.

Siropul, prescris în frigiditate

Șofranul este cunoscut ca efect afrodiziac de peste 2.500 de ani, încă din scrierile chineze. Stimulent sexual, șofranul este un adevărat hormon vegetal cu care se pot trata tulburările de ritm sexual. Acesta are și proprietăți de stimulare a zonelor erogene și are calități asemănătoare cu cele ale hormonilor prescriși în medicina alopată. Tocmai de aceea, fitoterapeuții prescriu șofranul în caz de frigiditate, impotență, sterilitate și ejaculare precoce. Consumat cu moderație, șofranul este un bun excitant, însă o cantitate prea mare poate provoca accese de râs incontrolabil. Curele recomandate de specialiști au la bază siropul de șofran. Acesta se obține prin macerarea, timp de opt zile, într-un litru de vin negru, a 25 g plantă mărunțită, după care se scoate șofranul, se adaugă un kilogram de zahăr brun pudră, se lasă 24 de ore, apoi se fierbe la foc mic, până când se înjumătățește.

SFAT. Efectele acestor plante sunt foarte puternice, tocmai de aceea trebuie evitată administrarea în paralel cu medicamentele alopate, fără avizul unui specialist.

Cocteil stimulent

Un excelent cocteil afrodiziac poate fi obținut astfel: zdrobiţi împreună cantităţi egale de scorţişoară şi de nucşoară verde. Adăugaţi rădăcină de ghimbir proaspătă, fărâmițată, într-o cantitate egală cu suma celorlalte două. Adăugaţi apoi nouă boabe de piper negru, trei cuişoare, o linguriţă cu nucşoară de pământ și o linguriţă cu şofran. Întregul amestec trebuie ulterior lăsat la macerat timp de trei zile în 250 ml alcool de 60 de grade. După aceea, maceratul se îmbogăţeşte cu 25 g rădăcină zdrobită de ginseng. Compoziţia obţinută este un afrodiziac puternic şi trebuie administrat astfel: trei linguriţe, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Ca îndulcitor şi totodată stimulator, la fiecare linguriţă administrată se poate adăuga una cu miere.