Main menu

header

  Salata mielului denumită şi fetică este o plantă apreciată îndeosebi în Italia. Frunzele sale, bogate în acid folic şi vitamina C, sunt folosite la pregătirea salatelor şi a supelor. Preparatele din fetică au proprietăţi antistres recunoscute, fiind recomandate pentru prevenirea insomniilor şi a oboselii.

Bogată în vitamina B9

  Fetica se dovedeşte extrem de eficientă în cazul insomniilor severe. Substanţele conţinute de plantă liniştesc nervii şi stările de iritabilitate. Acidul folic conţinut de salata mielului alungă oboseala, fiind un energizant extraordinar. Studiile efectuate asupra acestei plante demonstrează că are un rol important în gastronomie. Astfel, numai 100 g de frunze verzi de salata mielului oferă jumătate din necesarul zilnic de vitamina B9. O salată gustoasă şi tonică puteţi obţine din fetică şi grepfrut. Se curăţă şi se taie un grepfrut în bucăţi şi se amestecă împreună cu o mână de frunze de fetică bine spălate. Se adaugă suc de lămâie, sare şi ulei de măsline, după gust.
Claudia Stan
Supa antistres

  Este nevoie de o farfurie cu frunze de fetică, doi cartofi, 50 g unt, o cană cu smântână, sare şi piper după gust. Într-o cratiţă se topeşte untul şi se adaugă frunzele de fetică tocate mărunt. Se lasă să se înmoaie puţin şi se pun şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Turnaţi aproximativ un litru de apă şi lăsaţi să scadă timp de o jumătate de oră. Adăugaţi sare şi piper după gust. Înainte să se ia de pe foc, se pun smântână şi o mână de frunze de fetică întregi sau tăiate pe jumătate şi se acoperă. Se serveşte simplă sau cu pâine neagră. Poftă bună!