Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Conceput special pentru îndrăgostiţi, „Ritualul Romeo&Juliet” poate fi cadoul ideal de Valentine’s Day, de Dragobete sau de ziua persoanei dragi. Acesta constă în două ore de răsfăţ petrecute alături de fiinţa iubită, dar nu e vorba despre timp petrecut la cinematograf sau despre o plimbare în parc, ci despre momente unice de relaxare, în care cuplul se va desfăta cu un tratament complet al corpului, ce constă în exfoliere, împachetare şi masaj, iar ca experienţa să fie unică tabloul e completat cu ciocolată şi şampanie.

„Dacă-ţi auzi respiraţia, ai făcut un pas spre regăsire”
Mai mult decât un simplu masaj în cuplu, „Ritualul Romeo&Juliet” cuprinde mai multe terapii într-o singură şedinţă. La fel ca în cazul masajului simplu de cuplu, partenerii se vor afla în aceeaşi cameră, pat lângă pat, dar fiecare cu terapeutul său. Dacă vor, pot să vorbească unul cu celălalt, dar de preferat e ca fiecare să se bucure în tăcere de prezenţa celuilalt şi de mâinile binefăcătoare ale terapeuţilor. „Noi le recomandăm clienţilor să păstreze tăcerea - dacă doresc, evident -, întrucât, dacă-ţi auzi doar inima şi respiraţia, deja ai făcut un pas spre regăsire, spre lumina sufletului, iar relaxarea este, cu siguranţă, profundă”, ne-a declarat Mihaela Ungureanu, managerul Orhideea Health&Spa, din Capitală.

Începe cu exfolierea şi catifelarea pielii
Ritualul începe cu exfolierea. Aceasta durează circa 20 de minute şi constă în îndepărtarea celulelor moarte şi catifelarea pielii. Apoi, vreme de 40 de minute se trece la împachetare - care hidratează şi hrăneşte pielea în profunzime. Pentru a completa răsfăţul se va face şi un mini-tratament facial, ce constă în demachiere, tonifiere, peeling, masaj, mască şi hidratare cu cremă. Urmează un duş rapid, pentru clătirea măştii corporale şi se continuă cu partea culminantă a ritualului - un masaj de relaxare de 50 de minute. „În timpul tratamentului sunt folosite produse organice. De exemplu, împachetarea se face cu ciocolată şi cacao pentru ea şi cu extract de struguri şi vin pentru el. Pe fundal este, evident, muzică de relaxare, iar încăperile nu pot fi altfel decât cu lumină obscură şi dotate cu lumânărele parfumate. Întregul cadru e gândit în aşa fel încât, în tăcere, să vii şi să te întorci în tine, să uiţi de toate grijile”, a mai spus reprezentanta Orhideea Health&Spa.

Împachetare cu ciocolată pentru ea şi cu struguri pentru el
În tratamentele corporale, ciocolata activează circulaţia limfatică şi are o acţiune tonifiantă şi de reducere a celulitei. Împachetarea cu ciocolată este, în primul rând, un tratament de remodelare, anticelulitic, dar şi unul de hrănire, antioxidant - întrucât conţine polifenoli şi vitamina E -, de remineralizare şi detoxificare, de relaxare şi antistres - datorită magneziului conţinut în cacao. Cât despre strugurii folosiţi în cazul bărbaţilor, aceştia au excelente proprietăţi antiîmbătrânire pentru pielea corpului. Astfel, împachetarea cu produse pe bază de struguri întinereşte corpul în cel mai relaxant mod. Polifenolii din pulpa şi seminţele fructelor au o acţiune puternică împotriva radicalilor liberi.

• „Pe fundal este muzică de relaxare, iar încăperile nu pot fi altfel decât cu lumină obscură şi dotate cu lumânări parfumate. Întregul cadru e gândit în aşa fel încât, în tăcere, să vii şi să te întorci în tine, să uiţi de toate grijile“ (Mihaela Ungureanu, Orhideea Health&Spa).
• „Ritualul Romeo&Juliet“ e un tratament care are grijă de fizic şi de psihic în egală măsură. Partenerul de viaţă va fi plăcut surprins dacă va primi un astfel de cadou, iar şampania şi ciocolata servite la final, din partea casei, pot fi doar începutul unei seri romantice.