Main menu

header

de Ioana Radu

După cum am aflat încă din copilărie, simţul mirosului este strâns legat de acea parte a creierului nostru ce ţine de memorie şi de sentimente. De aceea, studiile au arătat că diferite arome pot produce emoţii sau reacţii variate, ne pot face să ne simţim într-un anume fel şi chiar să retrăim anumite momente. Iată de ce este des întâlnit să asociem un miros cu o anume stare de spirit sau situaţie din viaţă. Mai mult, putem chiar induce anumite senzaţii, în mod intenţionat, atunci când folosim un parfum!

Mirosul, o „armă” în arta seducţiei
Din cele mai vechi timpuri, aromaterapia a fost folosită în practici sexuale şi ritualuri, în multe dintre culturile lumii, atât pentru atragerea amanţilor, cât şi pentru îmbunătăţirea unei relaţii. A fost chiar menţionată în Kama Sutra. Se spune despre Cleopatra că ar fi folosit un amestec special de trandafir, scorţişoară şi nucşoară pentru a-l seduce pe Marc Antoniu.
Vă propunem 15 uleiuri sau arome cunoscute în special pentru proprietăţile lor afrodiziace. Nu vă temeţi să „aprindeţi” focul iubirii în propriul dormitor! Fie că le răspândiţi cu ajutorul pulverizatorului, al lumânărilor sau se află în compoziţia sărurilor de baie şi al uleiurilor pentru masaj pe care le folosiţi, mirosurile vă vor ajuta să aduceţi în budoar o atmosferă specială şi explozivă. Le puteţi folosi separat sau puteţi căuta combinaţia perfectă împreună.

Salvia, parfum erotic
Una dintre plantele care cunoaşte o largă asociere cu dragostea, seducţia şi fertilitatea este busuiocul. Acesta are o aromă dulce şi elegantă, erotică. Trezeşte simţurile şi poate deştepta instinctele sexuale. Îl puteţi folosi pentru a readuce pasiunea în relaţia dumneavoastră, a vă relaxa mental şi emoţional, iar dacă sunteţi obosiţi îl puteţi folosi pentru masaj.
Piperul vă „piperează” şi vă revitalizează viaţa de cuplu. Aroma sa penetrantă vă va face să simţiţi la maximum pasiunea sexuală.
Şi cedrul vă trimite într-o altă dimensiune atunci când faceţi dragoste cu partenerul dumneavoastră, alungând neîncrederea şi anxietatea. Vă veţi simţi binecuvântaţi.
Salvia are un parfum erotic, senzual, cu proprietăţi relaxante şi calmante şi vă dezbracă de orice inhibiţii. O adevărată explozie a libidoului, care vă evaporă instantaneu orice urmă de nervozitate!
Chiar dacă pare ciudat, tămâia are un miros persistent, care vine la pachet cu armonia în cuplu şi amplifică abilitatea comunicării. Stimulează simţurile şi dă un sentiment de siguranţă şi confort.

Iasomia readuce afecţiunea în pat
Ghimbirul are un parfum înţepător, picant şi… sexy. Este o sursă de vitalitate şi... virilitate! Nu-l rataţi dacă v-aţi pus în minte să petreceţi o noapte pasională, în care fanteziile cele mai ascunse să devină realitate.
Muşcata, ca şi tămâia, vă poate ajuta să aduceţi o atmosferă de calitate în relaţia dumneavoastră, pentru că deschide căile comunicării.
Iasomia posedă o mireasmă năvalnică şi exotică. Este folosită pentru a capta, păstra sau reaprinde sentimentul de afecţiune al persoanei iubite. Este garantul unei relaţii sexuale pline de căldură şi încredere.
Ienupărul vă ajută să scăpaţi de sentimentele negative şi are proprietăţi stimulative. Folosiţi-l dacă vă simţiţi nesiguri în relaţie, cu sinele sau cu partenerul şi vă veţi recăpăta încrederea.
Levănţica are o aromă care te unge la inimă! Aduce relaxare şi echilibru, readuce confortul în relaţie, vindecă rănile sufletului şi vă reinstaurează claritatea gândirii.

Lemnul de santal, un iz... ritualic
Lămâia are o aromă care înviorează întotdeauna. Vă va face să zâmbiţi, să fiţi romantici şi optimişti şi vă va creşte apetitul sexual. De asemenea, alungă încordarea şi deschide căile comunicării.
Paciuli este o plantă exotică, din frunzele căreia se extrage un ulei cu parfum puternic. Facilitează iluminarea spirituală şi provoacă simţurile şi alungă inhibiţiile. Încurajează punerea în scenă a oricăror dorinţe spirituale sau... carnale.
Portocala are un parfum special pentru îndrăgostiţi - aroma sa înviorează pe loc şi alungă tensiunea şi anxietatea.
Lemnul de santal conferă un parfum dulce şi aromat. Era folosit şi în Antichitate în ritualuri sexuale şi practici care celebrau divinitatea extazului sexual. Stimulează deschiderea emoţională şi afişarea senzualităţii. Îndrăgostiţii vor fi spontani şi se vor sincroniza perfect în momentul actului sexual.

Trandafirul posedă o aromă ce acţionează ca un afrodiziac şi are multiple proprietăţi de vindecare spirituală şi... sexuală