Main menu

header

mirela-zivaride Daniela Purgaru

Trecerea timpului aduce cu sine instaurarea rutinei în viaţa de cuplu. Partenerii nu mai petrec la fel de mult timp împreună, nu mai acordă importanţă felului în care arată în faţa perechii de viaţă şi, încet-încet, ajung să fie agasaţi de micile defecte ale celui alături de care trăiesc. Toate aceste crize, dacă sunt combătute din timp, pot salva relaţia şi o pot readuce pe drumul cel bun. Psihologul doctor Mirela Zivari (foto) vă oferă câteva sfaturi prin care se poate reaprinde flacăra pasiunii.

Încercaţi o schimbare
Schimbaţi cel puţin un obicei care îl agasează pe partener. Poate fi o schimbare simplă, precum strânsul rufelor murdare de pe jos, spălatul vaselor sau un lucru mai serios, precum renunţarea la un viciu supărător. Schimbările nu trebuie să fie radicale, deoarece micile lucruri pe care le faceţi pot avea un impact uriaş asupra relaţiei.

Fără televizor în dormitor
Dormitorul trebuie să fie un loc numai al cuplului. Aici nu trebuie să aibă acces copiii, să fie aruncate cărţi de colorat sau jucării. Este locul în care vă puteţi relaxa şi puteţi fi romantici. Televizorul se numără printre lucrurile care nu trebuie să existe într-un dormitor, deoarece, în loc să discutaţi cu persoana iubită, ajungeţi să fiţi distraşi de o emisiune, o ştire sau un serial, iar comunicarea în cuplu devine alterată.

Atenţie la felul în care arătaţi!
Chiar dacă nu mai sunteţi la începutul relaţiei, acest lucru nu înseamnă că puteţi să vă îmbrăcaţi neglijent atunci când sunteţi alături de partener. O bluză largă cu care aţi fost îmbrăcată atunci când aţi gătit sau un tricou transpirat sau pătat de mâncare nu are nimic în comun cu frumuseţea. Lângă partener trebuie să fiţi întotdeauna îmbrăcaţi îngrijit. Din când în când, doamnele îşi pot schimba lenjeria intimă cu una mai provocatoare.

Fiţi mai afectuoşi!
Dacă la începutul relaţiei nu existau momente în care să nu vă sărutaţi, să vă luaţi în braţe şi să vă alintaţi, cu timpul, aceste gesturi sunt puse pe plan secund. Semnele de afecţiune sunt vitale, deoarece reprezintă o asigurare a iubirii. Din acest motiv trebuie să încercaţi să fiţi mai afectuoşi! Nu contează vârsta. Din când în când, toţi avem nevoie de un semn de afecţiune. Achiziţiile materiale nu suplinesc gesturile de afecţiune. Învăţaţi să vă îmbrăţişaţi mai des! Studiile au arătat că acestea nu numai că îmbunătăţesc starea de spirit, dar scad şi tensiunea arterială.

Plănuiţi o cină romantică

Trebuie să vă faceţi timp pentru o cină romantică cel puţin o dată pe lună. Dacă deja aveţi acest obicei, puteţi să alegeţi şi o activitate care să placă amândurora: vizitaţi un muzeu, faceţi o excursie de o zi sau ieşiţi în afara oraşului. Încercaţi să vă gestionaţi timpul în aşa fel încât să rămână vreme şi pentru viaţa de cuplu! Nu este nevoie să cheltuiţi mulţi bani pentru ca seara sau ziua respectivă să fie perfectă. Trebuie doar să fiţi împreună.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM”, din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.