Main menu

header

de Daniela Purgaru

Da, este oficial: după ce fac eforturi deosebite să încapă în rochia albă, femeile se îngraşă, în medie, cu 9,5 kg. Mai grav însă este faptul că acest lucru reprezintă un motiv de ceartă în cuplu.

Potrivit unei cercetări recente, 22% dintre tinerele căsătorite iau în greutate în anul de după căsătorie, în medie, 9,5 kg. Trist este că una din cinci dintre tinerele căsătorite care au luat în greutate admite că a ajuns să se certe cu soţul pe această temă.
Peste jumătate dintre femeile întrebate au declarat că nu mai sunt îngrijorate în privinţa felului în care arată şi cât de grase sunt după „marea zi”, una din cinci răsfăţându-se alimentar în luna de miere. Potrivit ziarului britanic „Daily Mail”, 42% dintre tinerele căsătorite chestionate au declarat că pur şi simplu s-au simţit prea relaxate faţă de noul soţ, iar 22% dintre ele chiar că nu mai simt nevoia de a-l impresiona după ce şi-au pus verigheta!

Lipsa motivaţiei, principala cauză

Cercetarea, realizată pe un număr de 3.000 de femei măritate, arată că peste o treime din mirese susţin că este dificil să mănânci sănătos în primul an de la căsătorie, o dată ce nu mai sunt motivate de ideea de a arăta bine în ziua nunţii şi în luna de miere. Un sfert dintre acestea au admis că s-au dedat la excese culinare pentru că s-au întristat după ce marea zi a trecut, în timp ce 31% au recunoscut că nu au ştiut ce să facă o dată ce nu mai exista nunta pentru a-şi planifica să slăbească. De asemenea, aproape o treime dintre tinerele căsătorite au făcut mai puţine exerciţii decât obişnuiau, pentru a se menţine în formă, în timpul primelor luni de la căsătorie.
În plus, dacă femeile care au luat în greutate după căsătorie sperau ca noul statut să le imunizeze la critici, multe s-au înşelat. În pofida faptului că se aflau în luna de miere, 19% dintre soţi au comentat în privinţa noii greutăţi a soţiilor, peste jumătate declarând că aceasta i-a făcut să ia măsuri. Aproximativ 30% au trecut la dietă alături de jumătatea lor, pentru a se încuraja reciproc.