Main menu

header

de Daniela Purgaru

Cine nu are fantezii sexuale cu siguranţă nici nu are o viaţă de cuplu fericită. Acestea nu trebuie să fie un secret, ci un imbold pentru parteneri în vederea „condimentării” relaţiei lor. Psiholog Mirela Zivari (foto), de la clinica „TerapiaM”, din Bucureşti, vă spune ce e bine să ştiţi despre aceste fantezii şi cum diferă ele de la femei la bărbaţi.

Femeile văd lucrurile mai romantic
Fanteziile sexuale reprezintă un puternic excitant, absolut necesar, putând avea intensitate diferită, de la un gând pasager la trăiri intense, cu o puternică tentă emoţională. Ele reflectă capacitatea creativă a imaginaţiei persoanei şi educaţia primită de aceasta, prezentând diferenţe în funcţie de sexul persoanei care le dezvoltă.
Femeile au fantezii cu caracter narcisist, pasiv, romantic, cu mare încărcătură afectivă, mai bogate şi mai vii. Din păcate, unele femei se refugiază în lumea propriilor fantezii sexuale ca răspuns la o relaţie de cuplu deloc mulţumitoare.

Bărbaţii simt nevoia de a domina
Bărbaţii, în schimb, se proiectează în fanteziile lor în posturi eroice, cu tentă agresivă, ca subiect al unei acţiuni cu conţinut sexual. Fanteziile lor pot avea notă de dominaţie, viol al unei femei supuse, narcisism, şi se referă, deseori, la persoane necunoscute, foarte atrăgătoare fizic, sau la activitate sexuală în medii necunoscute.

Mărturisiţi-vă dorinţele cu atenţie
Uneori, fanteziile sexuale au un conţinut inadmisibil din punct de vedere social şi moral, determinând sentimente de vinovăţie şi reprimarea acestora. Din această cauză, uneori, împărtăşirea acestor trăiri intime poate genera neînţelegeri. De aceea, este bine ca înainte să începeţi să vorbiţi despre fanteziile voastre, să fixaţi în linii mari graniţa până unde veţi ajunge cu mărturisirile. Aveţi în vedere faptul că împărtăşirea fanteziilor trebuie să vă ajute să reaprindeţi pasiunea în cuplu, nu să alcătuiţi o listă cu preferinţele sexuale ale partenerului.

Faceţi compromisuri!
Dar ce faceţi dacă sexul cu un necunoscut/o necunoscută face parte din cele mai arzătoare fantezii? Sau dacă v-aţi săturat de rutină şi vă e dor de pasiunea pe care aţi simţit-o când v-aţi atins prima oară? În aceste cazuri puteţi să o luaţi de la capăt la nesfârşit şi nu aveţi nevoie decât de puţină imaginaţie. Daţi-vă întâlnire într-un bar obscur şi purtaţi-vă ca la prima întâlnire. Când veţi ajunge împreună acasă vor ieşi scântei.
Dacă însă, să zicem, doar unul dintre voi îşi doreşte sex în trei, trebuie să ajungeţi la un compromis. Cel mai simplu este atunci când femeia este amatoarea de senzaţii tari, pentru că, de exemplu, un vibrator în mâna partenerului de viaţă face mai mult decât un al doilea bărbat.
Oricum, ţineţi cont de faptul că nu trebuie să vă obligaţi partenerul să facă ceva anume, totul trebuie să vină de la sine.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM”, din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.