Main menu

header

948 20 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Oricât ar suna de straniu, milenialii și tinerii reprezentanți ai Generației Z formează în multe cazuri cupluri trainice bazate pe… nostalgia după vremuri mai bune, cu puține griji și fără provocări legate de perspectiva că preiau o lume complicată pentru a o duce mai departe.

Potrivire pe bază de… vremuri fără griji!

Nostalgia este o emoție puternică și, chiar dacă pe de o parte tinerii îi acuză pe cei mai în vârstă că au rămas blocați în alte timpuri, ei înșiși construiesc cupluri pe bază de afinitatea pentru… cultura pop, desene animate și vremuri fără griji! Analizând răspunsurile oferite de zeci de mii de reprezentanți ai milenialilor și reprezentanților Generației Z, s-a descoperit că aproape o treime dintre potențialele întâlniri sunt bazate pe conexiuni comune ca referințe ale culturii pop, emisiuni tv, filme și muzică din vremuri considerate fără griji.

Argument forte la întâlnirile romantice

Rezultatele cercetării au relevat faptul că sentimentul de nostalgie pentru anii 1990 predomină la cei care își caută un partener, în peste 25% din cazuri, ceea e este cel puțin interesant dat fiind faptul că acești oameni au fost născuți între mijlocul anilor 1990 și începutul anilor 2010. Practic, a reieșit că aceștia aceștia adoră să găsească parteneri care împărtășesc aceeași nostalgie. La rândul lor, milenialii manifestă același tip de nostalgie, care este un argument forte în multe întâlniri romantice cu potențial de a deveni relații de cuplu.

Circa 20% dintre femeile din Generația Z care au participat la experiment au declarat că folosesc subiecte nostalgice ca început de conversație atunci când cunosc un potențial partener romantic