Main menu

header

939 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Este nevoie de mai puțin de 20 de minute pentru ca o persoană să știe dacă vrea a doua întâlnire, arată rezultatele unei cercetări recente.

Standarde înalte, subiecte tabu

Un sondaj OnePoll a pus în evidență faptul că succesul unei prime întâlniri și dorința revederii se petrec relativ repede: în circa 20 de minute. Sondajul a inclus mii de persoane singure din SUA, implicate în dating sau care își caută un partener. Cercetarea de piață a descoperit că respondenții și-ar dori sau nu să revadă pe cineva în funcție de etate (respondenții mai în vârstă au standarde mai ridicate pentru un potențial partener), de aspectul fizic (important pentru 44% dintre respondenți), maniere (51%), personalitate (48%) și abilități de conversație (47%). Printre eșecurile garantate ale unei prime întâlniri sunt referirile la sex (53% au susținut că nu s-ar gândi la a doua întâlnire dacă prima ar include acest subiect), precum și discuțiile despre religie sau foști parteneri.

Sustenabilitatea, „bilă albă”

Sondajul OnePoll a analizat dincolo de primele întâlniri compatibilitatea partenerilor. Specialiștii au descoperit că majoritatea respondenților - 74% - iau în considerare o a doua întâlnire cu cineva pe care îl consideră adept al sustenabilității. Mai precis, tema este atât de populară, încât aproape jumătate dintre cei chestionați au recunoscut că au abordat-o la prima întâlnire. „Aceasta este o valoare de bază importantă, iar împărtășirea valorilor este esențială pentru compa- tibilitate și pentru a percepe un viitor cu cineva”, explică Jessica Hann, vicepreședinte Avocado, companie care a comandat cercetarea. Pe de altă parte, paradoxal, în ciuda a ceea ce cred impor- tant la un partener potențial, participanții la sondaj care erau în relații au recunoscut în proporție de 45% că au făcut pe furiș ceva care nu era… sustenabil!

Dintre cei chestionați cred că este important să aibă un partener pe termen lung (sondaj OnePoll)