Main menu

header

798 23 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu

Dacă ați reușit să puneți mâna pe bărbatul pe care l-ați dorit toată viața, trebuie să aveți grijă să nu plece. Cum? Nu există o formulă magică, dar din rețeta relației perfecte nu trebuie să lipsească două ingrediente: afecțiunea și aprecierea. Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a vă păstra iubitul.

Nu încercați să-l schimbați

Ca să aveți un partener pe viață, spun specialiștii, nu manipularea ieftină este cheia, ci afecțiunea. Drept urmare, arătați-i mereu că ocupă un loc special în sufletul dumneavoastră și nu-l sufocați cu prea multă atenție. Un bărbat trebuie iubit pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce își imaginează o femeie că ar putea fi. Așa că nu-l transformați în altcineva. Se va schimba singur doar atunci când va considera că merită. Nu faceți parte din categoria femeilor cicălitoare, pentru că bărbatul va fugi. El e sătul de războaiele pe care le duce la serviciu sau cu alte persoane. Renunțați la acest comportament care nu va aduce nimic bun unei relații.

Comparațiile sunt inutile

Vă place să fiți libere, doamnelor? Atunci nu vă controlați nici bărbatul, pentru că va ajunge să se simtă ca un... deținut în propria casă. În plus, dorința de control arată că sunteți nesigure, iar bărbatului nu îi place o astfel de femeie. Într-o relație, paradoxal, distanța creează de multe ori apropiere între oameni. Niciodată să nu faceți marea greșeală de a-l compara cu ceilalți iubiți, pentru că îi veți afecta stima de sine. Gelozia face parte din iubire, nimeni nu poate contesta acest lucru, însă dacă vă veți apuca să flirtați cu alți domni doar ca să vedeți cum reacționează, e posibil să-l enervați peste măsură. Când aveți probleme de rezolvat, nu așteptați ca un bărbat să intuiască. Comunicați cu el și transmiteți clar informațiile. Dar faceți acest lucru pe un ton dulce. Veți fi uimite să vedeți cât de mult contează asta într-un cuplu.

Apreciați mereu ceea ce face

798 23 2Vă amintiți când v-ați cunoscut cât de mândre ați fost de meseria sau de pasiunile bărbatului? Rămâneți și acum fanul său numărul unu, în caz contrar, nu vă mirați dacă acest loc va fi ocupat de altcineva. Aprecierea, spun psihologii, este unul dintre cele mai importante elemente într-un cuplu. Bucurați-vă de bărbatul pe care l-ați primit în dar de la Dumnezeu în fiecare zi și atunci veți fi încântate când veți descoperi un buchet de flori dimineața, la capul patului. În plus, fiți o bună ascultătoare, chiar dacă abordează un subiect care vă lasă rece. Este o metodă simplă, dar eficientă, prin care îi arătați cât de mult îl iubiți. Ați ieșit cu prietenele la cumpărături? E una dintre ocaziile prin care îi arătați bărbatului cât de mult înseamnă pentru dumneavoastră. Ce trebuie să faceți? Să îi cumpărați o mică atenție. Poate părea un gest mărunt, dar face diferența. Pentru că bărbații au mereu nevoie de povești frumoase, gătiți-i mâncarea preferată sau achiziționați o lenjerie sexy în care îl așteptați atunci când vine acasă. Va rămâne atât de surprins, încât va face orice ca să vă intre și el în grații.

Demonstrați-i că nu întotdeauna aveți nevoie de el

Femeile sunt prin natura lor ființe fragile și neajutorate, dar acest lucru nu trebuie să-l vadă mereu un bărbat. Ca să îl păstrați, trebuie să-i demonstrați că sunteți persoane determinate și nu depindeți de el. În felul acesta, îi veți câștiga respectul. Doar nu vreți să vă perceapă ca pe o povară… Nu există relații fără certuri, dar nu vă faceți probleme, pentru că împăcarea e foarte dulce. Chiar dacă v-a supărat, nu vă pedepsiți iubitul sau soțul cu o atitudine rece, așteptând să vină în genunchi și să-și ceară iertare. Lămuriți lucrurile, iar dacă încă nu sunteți pregătită, rugați-l să vă dea timp, dar nu îl faceți să se simtă singurul vinovat. Mai mult, o reacție de-a dumneavoastră nu trebuie să devină un obicei, pentru că bărbatul se va sătura și va căuta consolarea în brațele altcuiva.

Fiți din când în când altceva

Ochii văd, inima cere, iar bărbații se uită pe furiș la o femeie frumoasă. Ca să nu treceți printr-o asemenea situație neplăcută, îngrijiți-vă și veți fi mereu sexy în ochii lui. Întotdeauna când sunteți cochetă, vă respectați și bărbatul se va reîndrăgosti de dumneavoastră. Fiecare femeie trebuie să fie din când în când… altceva, altfel domnii se vor plictisi. Prin urmare, schimbați-vă coafura, machiajul, culoarea părului, manichiura sau alte lucruri la prima vedere neimportante. Când veți primi complimente, nu uitați să le întoarceți. Nu există vreun domn care atunci când aude cuvinte de laudă din gura femeii de lângă el, să o lase pentru altcineva... De asemenea, tachinați-l ori de câte ori aveți ocazia și veți avea doar de câștigat. Pe de altă parte, oamenii de știință spun că veți fi o femeie fericită dacă veți învăța să nu-i cenzurați fanteziile.

Lăsați-l să vă descopere permanent

Pentru a vă păstra bărbatul, nu vă puneți sufletul pe tavă. Veți câștiga dacă va ști permanent că mai are ceva de descoperit. Nu fiți egoiste, nu vă gândiți doar la dorințele și visurile dumneavoastră, pentru că sunteți doi. O relație va funcționa întotdeauna foarte bine dacă ambii parteneri apelează la concesii. Dacă partenerul dumneavoastră are nevoie să plece într-o delegație, nu îl stresați cu telefoanele. Nu înseamnă că bărbatul trebuie să se simtă singur, dar fiți discrete și jucăușe. Trimiteți-i mesaje blânde, aveți conversații interesante și nu uitați să-i reamintiți cât de mult îl iubiți și cât de dor vă este.

Stresul este un motiv care-i împinge pe domni să înșele

Mirosurile, melodiile îi trezesc amintiri frumoase

798 23 3Psihologii afirmă că pentru consolidarea relației dintre parteneri, poate fi folosită tehnica asocierii. E de ajuns, de exemplu, ca bărbatul dumneavoastră să asocieze o melodie cu apropierea și vocea caldă cu o amintire plăcută. Dacă veți folosi mereu același parfum, când va fi departe și îl va simți la altcineva, i se va face imediat dor de jumătatea lui. La fel se va întâmpla și dacă veți avea o melodie doar a voastră. Primiți și acceptați ce are celălalt de dat. Negociați de la începutul relației, nu pe parcurs, fiindcă riscați să curgă conflictele. E tragic să așteptați de la altcineva dreptul de a exista. Nu stați cu mâna întinsă să așteptați. Când bărbatul nu mai găsește interes, pleacă. Și nu uitați că el se îndrăgostește de femei care știu ce vor. Și dacă veți considera că meritați totul, va fi al dumneavoastră pentru totdeauna.