Main menu

header

749 25 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Așa cum mulți au observat, cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, era în mare parte și până acum un loc numai bun pentru dating. Așadar, a fost doar o chestiune de timp până când acest aspect să se „oficializeze”, lucru care s-a întâmplat recent.

Interacțiune la latitudinea celor interesați

Facebook a lansat serviciul Dating, care va folosi puterea datelor de pe platforma de socializare pentru profiluri complete cu tot ceea ce preferă, de la evenimente la mâncare și lectură, amatorii de a-și găsi perechea în marea de oameni din toată lumea care populează Facebook. Spre deosebire de alte spații virtuale asemănătoare, Facebook nu va cere utilizatorilor să se „potrivească” înainte de a se conecta, lăsând interacțiunea la latitudinea celor interesați. Vor exista două modalități de a utiliza Facebook Dating: prin celebrul „like”, care va lăsa pe cineva să înțeleagă că sunteți interesați de o relație de cuplu, sau prin comentariul direct pe imagine.

„Secret crush”, opțiunea pentru prieteni

În cazul în care „obiectul dorinței” nu este impresionat, poate pur și simplu să se folosească de butonul „X”. Pentru a fi evitate situațiile platonice, Facebook anunță că utilizatorii vor avea posibilitatea să selecteze persoanele care le sunt recomandate. Evident, asta nu înseamnă că prietenii sunt excluși din ecuație, iar în ajutorul unor astfel de situații vine butonul „secret crush” („afecțiune secretă”). Dacă ambii utilizatori apelează la opțiune, „este o potrivire. Dacă însă cealaltă persoană nu răspunde sau nu vă adaugă pe lista respectivă, nimeni nu va ști că ați trecut-o pe listă”, dă asigurări Facebook.

Control absolut asupra informațiilor

Facebook Dating vine în întâmpinarea celor care se declară dezamăgiți de alte site-uri, mult mai puțin personale. În contextul controverselor legate de utilizarea datelor de către Facebook, gigantul oferă un control absolut asupra conținutului și in- formațiilor, inclusiv posibilitatea de a ascunde anumite date despre identitatea sexuală sau de a bloca anumite persoane să cunoască profilul. „Suntem deciși să protejăm intimitatea persoanelor care apelează la Facebook Dating, în așa fel încât să creăm un spațiu în care oamenii să se simtă confortabil atunci când sunt în căutarea unui partener”, anunță creatorii Facebook Dating.

În luna iunie 2019, Facebook înregistra 1,59 miliarde de utilizatori activi