Main menu

header

653 23 3de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Vacanța împreună cu un partener nou nu a fost în trecut o decizie ușoară, dar lucrurile se schimbă: tinerii prezentului își programează foarte repede sejururi alături de persoanele cu care se întâlnesc, în adevărate teste de compatibilitate derulate în timp-record.

Nu mai târziu de trei luni

Un studiu de dată recentă, derulat pe un număr de peste 1.000 de subiecți de un lanț hotelier, arată că tendința pentru cuplurile aflate la început este să-și planifice vacanța împreună mult mai devreme decât se obișnuia chiar și cu o generație înainte. Mai exact, perioada optimă pentru un sejur alături cu persoana cu care vă întâlniți ar trebui să se petreacă în primele trei luni de relație. De altfel, 60% dintre participanții la studiu consideră că nu este niciodată suficient de devreme pentru o vacanță împreună cu un partener nou.

Test de compatibilitate

Generația tânără testează relația plecând într-o vacanță în doi cât mai repede cu putință. „Nu există cale mai bună de a cunoaște o persoană decât aceea de a călători cu ea. Este foarte important de aflat cum gestionează partenerul întârzierile avionului, traficul aglomerat și alte aspecte care pot releva în ce măsură cei doi sunt compatibili”, punctează expertul Antonia Hall.