Main menu

header

563 19 2de Dana Purgaru

Cercetătorul german Clemens Bimek a inventat un dispozitiv capabil să stopeze fluxul de spermă de la nivelul canalelor deferente, producând sterili- zarea temporară a utilizatorului. Aparatul reprezintă, de fapt, un comutator mecanic, care poate fi implantat printr-o procedură chirurgicală simplă.

Inventatorul-cobai

Dispozitivul, denumit Bimek SLV, are capacitatea de a preveni ejacularea, cel puţin pentru o perioadă de trei luni. După aceea, este posibil ca acesta să se declanşeze în mod automat. Până în momentul de faţă, singura persoană care a testat produsul este însuşi Bimek. Acesta a început experimentul încă din anul 2009, iar de atunci a continuat să-şi îmbunătăţească invenţia. El a constatat că utilizarea dispozitivului pe care l-a conceput nu i-a afectat sub nicio formă calitatea spermei. Aparatul a fost realizat dintr-un polimer folosit în mod frecvent în domeniul medical, Peek Optima. În ultima perioadă, aplicabilitatea acestei substanţe s-a regăsit în realizarea altor tipuri de implanturi, cum sunt, de exemplu, cele dentare.

Se caută testeri

Inventatorul a declarat că produsul funcţionează în mod autonom şi, în cazul în care nu apar alte complicaţii, are o durată de viaţă nelimitată. Mai mult decât atât, Bimek susţine că procedura chirurgicală necesară implantării dispozitivului durează numai 30 de minute, iar recuperarea pacientului se face într-un timp foarte scurt.

Înainte ca noua tehnologie să fie patentată şi introdusă pe piaţă, aceasta trebuie să treacă printr-o serie de teste clinice riguroase. În momentul de faţă, cercetătorul german încearcă să găsească alţi bărbaţi care i-ar putea testa invenţia.