Main menu

header

de Veronica Zărescu

Este bine să vă gândiţi că, odată venit pe lume, bebeluşul are o mulţime de necesităţi. Aşa că veniţi în întâmpinarea sa, la maternitate, cu un cadou util. În acest sens, producătorii de articole pentru copii au avut cele mai năstruşnice idei, în pas cu tehnologia şi cu cele mai mici detalii ale vieţii celui mic.

Animăluţ de pluş cu muşeţel sau levănţică
Printre primele neplăceri ale bebeluşului este durerea de burtică sau colicii. Acest lucru se întâmplă din cauza gazelor acumulate la nivelul intestinului şi pe care cel mic nu reuşeşte să le elimine. Pe lângă medicamentele moderne apărute pentru a rezolva această problemă, aveţi şi posibilitatea de a face un cadou celui mic pe cât de frumos, pe atât de util. Un animăluţ moale, de pluş, umplut cu granule de muşeţel sau de levănţică are un rol calmant şi un aspect plăcut. Pluşul este realizat în aşa fel încât să permită introducerea lui în cuptorul cu microunde şi, ulterior, să fie aplicat călduţ pe burtica bebeluşului. Desigur că acest remediu nu vindecă nicidecum durerile, dar le atenuează şi îl linişteşte pe cel mic.

Recorder pentru vocea mamei
Jucăriile cu posibilitatea înregistrării sunetelor din jur sunt deliciul copiilor la orice vârstă. La început, în stadiul de bebeluş, un astfel de obiect permite mamei să se „dezlipească” de cel mic fără să îl lase să îi simtă lipsa. Ea poate înregistra câteva vorbe de alint sau chiar un cântecel, pe care obişnuieşte să i-l fredoneze. O astfel de jucărie poate avea diverse forme, sunete sau lumini, iar preţurile variază în funcţie de producător. Aşadar, un cadou de acest gen este binevenit atât pentru mamă, cât şi pentru micuţ.

Daruri utile pentru femei
Este binecunoscută starea mămicilor după naşterea bebeluşilor. Ele trec prin multe transformări de ordin fizic şi psihic şi reacţionează diferit şi, de multe ori, surprinzător. Trebuie să fiţi alături de o proaspătă mămică, să aveţi întotdeauna o vorbă bună pentru ea şi un cadou potrivit. Se ştie că în timpul sarcinii femeile iau mult în greutate şi fac mai puţin sport, aşa că un abonament la fitness sau la masaj va fi întotdeauna binevenit. Asta numai dacă mămica a născut natural şi după ce primeşte acordul medicului să facă mişcare.
Îi mai puteţi dărui o cremă anticelulitică, o mască de faţă sau un brâu special pentru susţinerea abdomenului.

Refuzul întrevederii

Există însă situaţii în care proaspăta mămică nu doreşte să fie vizitată la maternitate. Motivele pot fi multe, dar sunt uşor de imaginat. Printre ele se numără:
- este epuizată după o naştere naturală sau ameţită de anestezie după o cezariană;
- se simte stânjenită de felul în care arată şi de perfuziile prin care îi sunt administrate calmante şi soluţii pentru rehidratare;
- se jenează să alăpteze faţă de persoane străine;
- se teme să nu fie perturbat mediul steril din salon şi să nu îşi pună în pericol bebeluşul nou-născut;
- doreşte să petreacă în intimitate primele zile alături de copilul său.