Main menu

header

de Veronica Zărescu

Este bine să vă gândiţi că, odată venit pe lume, bebeluşul are o mulţime de necesităţi. Aşa că veniţi în întâmpinarea sa, la maternitate, cu un cadou util. În acest sens, producătorii de articole pentru copii au avut cele mai năstruşnice idei, în pas cu tehnologia şi cu cele mai mici detalii ale vieţii celui mic.

Veioza cu proiecţie pe tavan şi cu muzică de relaxare
Aşa cum bine se ştie, nou-născutul are auzul foarte dezvoltat şi este sensibil la toate sunetele din jur. Atunci, o muzică relaxantă, combinată cu sunete din natură sau cu o partitură de muzică simfonică îl vor ajuta să se simtă în siguranţă, să se destindă şi să... adoarmă. Există în magazine veioze sau chiar carusel pentru pătuţul bebeluşului cu astfel de melodii. Un astfel de cadou va fi binevenit pentru o perioadă îndelungată în viaţa bebeluşului şi va face parte din ritualul său de culcare din fiecare seară. Dacă, la început, va asculta doar muzica, peste câteva luni va privi mirat mişcarea imaginilor proiectate pe tavan şi va studia atent forma veiozei. Asta numai până când Moş Ene va veni şi îl va conduce în lumea viselor. Preţul unui astfel de accesoriu variază între 150 şi 500 de lei. Este important dacă veioza se alimentează la priză ori funcţionează cu baterii sau dacă are meniu şi astfel puteţi opta să se oprească singură după o anumită perioadă.

Păturica-jucărie
Fiecare copil tinde să strângă în braţe un pluş înainte de culcare şi să se simtă în siguranţă în pătuţ. De aici au apărut nelipsitul ursuleţ, pernuţa preferată sau păturica fără de care cel mic nu poate adormi. Un cadou care să le îmbine pe toate ar fi perfect pentru toată lumea. Oferta este generoasă, iar imaginaţia producătorilor a atins limite greu de imaginat în acest sens. Astfel, a apărut păturica din material moale, care are partea de sus în formă de animal şi se continuă în jos ca o pătură obişnuită. Astfel, bebeluşul poate ţine pluşul în braţe şi, în acelaşi timp, este şi învelit. Punctul forte al acestui cadou este că atunci când plecaţi în călătorie nu mai trebuie să luaţi şi pătură şi jucăria preferată, ci le aveţi pe toate într-un singur obiect. Dependenţa copilului de un anumit obiect nu trebuie privită cu reţineri. Este chiar indicat să luaţi cât mai multe accesorii familiare celui mic atunci când plecaţi undeva cu el. Se va simţi în siguranţă şi îşi va respecta programul obişnuit de masă şi de somn.
Mai avem şi pentru numărul viitor câteva idei de cadouri practice pentru vizita la maternitate, cum ar fi: pluşurile anticolici, jucăriile cu înregistrare a sunetelor sau vouchere la fitness sau la masaj pentru proaspăta mămică.