Main menu

header

  Scaunul de baie este un accesoriu recomandat pentru copiii care stau deja în şezut, adică de pe la 6-8 luni. Scaunul menţine bebeluşul aşezat în apă într-un spaţiu bine delimitat. Suportul se instalează în interiorul căzii de baie şi evită alunecarea copilului în timpul băiţei. În plus, micuţul se poate juca în voie şi se poate mişca uşor în apă.

Siguranţă în cădiţă

  Nu vă părăsiţi copilul niciodată în timpul băii, chiar dacă se află bine instalat în scăunel, nici chiar pentru câteva clipe. Este bine să vă asiguraţi de eficacitatea ventuzelor înainte să puneţi copilul în scaun, să verificaţi dacă acestea sunt bine fixate de suprafaţa căzii. Pentru a evita accidentele, nu aşezaţi niciodată copilul în apropierea robinetelor. Nu uitaţi să verificaţi temperatura apei cu un termometru special şi să limitaţi nivelul apei la înălţimea şoldurilor ştrengarului.

Apa nu trebuie să depăşească 37 de grade Celsius

  Termometrul de apă este un accesoriu ce vă permite să asiguraţi temperatura potrivită a apei înainte de intrarea în baie. Cum pielea bebeluşului este foarte sensibilă, specialiştii recomandă ca apa să nu depăşească 37 de grade Celsius. De asemenea, aveţi grijă la gradul de umiditate din camera de baie. Aburii în exces pot declanşa alergii micuţului sau chiar pot duce la sufocare. Asiguraţi ventilaţia în încăpere şi o temperatură optimă de 25 de grade în aer. Nu în ultimul rând, puneţi-i copilului în cadă jucării de baie cât mai viu colorate, pentru a transforma baia într-un moment de distracţie ce va fi aşteptat zilnic cu nerăbdare.
Veronica Zărescu