Main menu

header

Vreţi să achiziţionaţi o pisică sau două, dar nu ştiţi dacă e mai bine să luaţi o maidaneză sau una de rasă? Iată care sunt diferenţele dintre ele:

  Maidanezele, loiale şi jucăuşe
  Deşi li se spune maidaneze, pisicile de pe stradă fac şi ele parte dintr-o rasă numită europeană. Caracteristicile acesteia sunt: blană tigrată sau cu pete, în diverse combinaţii de culori şi ochi verzi sau galbeni. Din punct de vedere al temperamentului, felinele din această rasă comună sunt recunoscute pentru echilibru, caracter vioi, jucăuş şi pentru loialitate. În plus, sunt pisici nepretenţioase şi rezistente din punct de vedere al sănătăţii. Un alt motiv pentru care puteţi opta pentru o maidaneză este să faceţi o faptă bună şi salvaţi un sufleţel de pe stradă. Înainte de a adopta însă un pisoi maidanez mergeţi cu el la veterinar, pentru a i se face un consult general, vaccinuri şi carnet de sănătate.

  Sofisticatele, mai bolnăvicioase
  Dacă vreţi să aveţi o felină de rasă trebuie să ştiţi că fiecare specie are caracteristicile sale, atât fizice, cât şi comportamentale. Astfel, dacă doriţi o pisică independentă şi capricioasă, cu multă personalitate, alegeţi o siameză. Dacă vreţi însă una liniştită şi prietenoasă puteţi opta pentru o birmaneză, iar dacă vă place o felină leneşă, cuminte şi tăcută, persana este cea mai potrivită. Însă, se ştie că, în general, sofisticatele au anumite predispoziţii pentru unele afecţiuni.
Dacă v-aţi decis la această variantă, fiţi pregătiţi să suportaţi material „investiţia”. Totuşi, nu vă zgârciţi şi nu achiziţionaţi un pui din târgurile de animale, ci mergeţi la crescători sau la pet-shop-urile de încredere, unde animalele sunt bine îngrijite, deşi sunt, poate, puţin mai scumpe. Avantajul achiziţionării unui pui direct de la crescător este că îi puteţi vedea măcar unul dintre părinţi şi faptul că are acte în regulă.

  Documentaţi-vă înainte de a o lua acasă
  Aşadar, pentru a face o alegere bună, care să se potrivească perfect familiei şi stilului de viaţă al acesteia, trebuie să vă documentaţi temeinic asupra tuturor caracteristicilor rasei dorite. Altfel, riscaţi să vă treziţi mai târziu că aveţi o pisică ce este în total antagonism cu ceea ce vă doreaţi.
Daniela Purgaru