Main menu

header

de Elena Şerban

Una dintre cele mai rare, dar şi mai noi specii de pisici domestice este Nebelung. Aceasta este foarte asemănătoare cu rasa Albastru de Rusia. De altfel, există numeroşi oameni care spun că Nebelung nu e o rasă de pisici, ci doar o aripă a rasei Albastru de Rusia, cu blană mai lungă.

Are blana mai lungă decât „Albastrele de Rusia”
O felină din rasa Nebelung se poate lăuda cu o blană incredibilă, de culoare albastru gri, şi cu nişte senzaţionali ochi aurii sau verzui. De altfel, în ceea ce priveşte această rasă, totul are aceleaşi caracteristici: blană lungă, gât lung, corp lung, coadă lungă.
O pisică de acest tip cântăreşte între patru şi şase kilograme. Firul de păr al pisicii Nebelung are 3,5-5 cm.
Despre pisicile din această rasă se spune că sunt deosebit de afectuoase, de iubitoare şi de inteligente. Deşi este o pisică deosebit de activă, Nebelung poate rezista fără probleme doar în interior. Aşadar, nu este obligatoriu să aveţi un spaţiu deosebit de generos dacă vă doriţi să fiţi posesor al unei astfel de feline.

Deosebit de loială
Un alt lucru care caracterizează pisicile acestei rase este acela că sunt deosebit de pretenţioase. Atât în ceea ce priveşte mâncarea de zi cu zi, cât şi în ceea ce priveşte tipul de aşternut (nisip în care îşi fac necesităţile) sau locul de dormit. Aşternuturile trebuie să fie impecabil de curate (uneori vă pot „cere” să le schimbaţi zilnic).
Mulţi proprietari de Nebelung spun că loialitatea acestor feline nu este depăşită decât de câini. De altfel, pisicile nu ezită să se plimbe dintr-o cameră într-alta după persoana care i-a acordat mai multă atenţie, ba chiar, uneori, să îi atragă atenţia asupra prezenţei sale.

Urăşte schimbările bruşte
La capitolul dezavantaje în ceea ce priveşte această rasă am putea menţiona faptul că Nebelung urăşte schimbările. Nu este deloc pe placul acestor frumoase feline să i se schimbe domiciliul, stăpânii sau mâncarea. Specialiştii afirmă însă că, de mare ajutor în acest sens, este însă socializarea timpurie a puilor.

- Numele Nebelung vine de la faptul că părinţii primei pisici cu caracteristicile prezentate mai sus se numeau Siegfried şi Brunhilde, ambele personaje din celebra epopee germană „Cântecul Nibelungilor“.