Main menu

header

Pisicile din noua rasă Ashera sunt rezultatul încrucişării dintre pisica-leopard din Asia, specia de feline Sevral african, şi o pisică obişnuită. Rezultatul este cea mai „sălbatică” pisică domestică, la mare căutare acum în Europa de Vest, Anglia şi America.

Are talie impozantă
    Pisica Ashera a împrumutat desenul blăniţei de la rudele sale din sălbăticie (leoparzi) şi are o talie impozantă: 1,20 m lungime. Ea este descrisă ca o specie exotică şi e foarte apreciată atât pentru aspectul neobişnuit pentru o pisică, dar şi pentru temperamentul său extrem de vioi şi de jucăuş, asemănător cu al unei adevărate „sălbatice”.

Costă 25.000 de dolari
    Ca orice lucru exotic, Ashera are un preţ pe măsură: între 22.000 şi 28.000 de dolari. Ea a fost prezentată pentru prima oară anul trecut de o companie americană specializată în vânzări de animale de casă exotice. Această pisică poate deveni visul împlinit al unui iubitor de animale de casă şi în acelaşi timp de feline sălbatice. Este 100% domestică, are nevoie de mai mult spaţiu decât o pisică normală şi poate trăi până la 25 de ani.
Daniela Purgaru