Main menu

header

949 23 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Pentru foarte mulți oameni, câinii lor sunt considerați membri ai familiei și proprietarii nu concep să-i lase acasă atunci când pleacă în călătorie. Pentru turiști, ca și pentru rezidenți, de altfel, unele autorități locale s-au gândit să facă orașele cât mai prietenoase cu aceste patrupede atât de iubite.

San Francisco

Festivaluri și plimbări în tramvai

949 23 2Există în lume orașe pline de facilități care fac călătoria cu câinele mai confortabilă și lipsită de stresul de a căuta un hotel care să accepte iubitele necuvântătoare. Unul dintre aceste orașe este San Francisco, din California. Cu cele mai multe afaceri cu animale de companie pe cap de locuitor și cu al doilea cel mai mare număr de parcuri de câini din Statele Unite, metropola este clasată ca fiind cea mai prietenoasă cu câinii nu doar din SUA, ci și din lume. Câinii care ajung sau care trăiesc aici au la dispoziție spații minunate, cum ar fi Golden Gate Park, unde există verdeață cât vezi cu ochii și numeroase zone fără lesă. Mai mult, cu celebrele tramvaie din oraș pot circula și câinii, iar festivalurile DogFest și Pet Pride Day Festival sunt ocazii ideale de distracție pentru „cel mai buni prieten al omului”.

Amsterdam

Bineveniți inclusiv în tren

949 23 3Amsterdam este mai mult decât o destinație de călătorie populară pentru oameni - olandezii iubesc câinii, motiv pentru care în acest oraș, necuvântătoarele sunt acceptate în majoritatea unităților publice (restaurante, magazine, hoteluri etc). În acest oraș, câinii sunt bineveniți ca pasageri în aproape toate mijloacele de transport în comun, chiar și în trenuri, unde, totuși, se plătește o taxă. Numeroase parcuri bine întreținute primesc câini și le permit să fie liberi. Mai mult, în Flevo- park există chiar și o zonă de înot pentru animalele care iubesc apa.

Tel Aviv

70 de parcuri dedicate

949 23 4Orașul cu cea mai mare populație de câini pe cap de locuitor, Tel Aviv este un Paradis pentru aceste necuvântătoare. Pentru a-i menține mulțumiți pe prietenii cu blăniță, autoritățile din în acest oraș au construit multe facilități pentru animale de companie: 70 de parcuri pentru câini (câte unul la fiecare kilometru pătrat), patru plaje speciale, care întâmpină câinii cu bucurie, locuri de cazare pentru turiștii care călătoresc cu necuvântătoarele, chiar în apropierea principalelor atracții canine. De altfel, majoritatea hotelurilor din Tel Aviv acceptă și câinii.

Toronto

Muzeu care celebrează eroismul animalelor

949 23 5Toronto este diferit, cu cele peste 60 de parcuri pentru câini fără lesă, este un oraș în care există inclusiv un astfel de spațiu cu ieșire la ocean: Cherry Beach. Tot aici există Purina Animal Hall of Fame, un muzeu care celebrează eroismul animalelor, de peste 50 de ani. De asemenea, câinii au un hotel deosebit la dispoziție: Hazelton. Aici, necuvântătoarele sunt tratate ca niște oaspeți de onoare, au propriile lor paturi, boluri speciale și sunt răsfățate cu meniuri delicioase, care includ „deserturi”. Pentru a ajuta turiștii să-și planifice activitățile în funcție de nevoile câinelui, autoritățile le pun la dispoziție broșura „pet-culars”, unde se identifică toate activitățile locale distractive incusiv pentru prietenii cu blană.

Paris

Libertate deplină peste tot

949 23 6În Franța, un câine poate circula cu stăpânul său fără lesă, atâta vreme cât necuvântătorul este dresat, supravegheat și distanța dintre cei doi nu este mai mare de 100 de metri. Parisul nu face excepție. Ca unul dintre cele mai prietenoase locuri pentru un câine, Orașul luminilor are majoritatea spațiilor deschise pentru aceste necuvântătoare, care primesc apă și uneori chiar atenții în cafenele și restaurante sau la terase. De asemenea, cum nu există parcuri speciale pentru câini, aceștia se pot plimba în voie alături de stăpânii lor în oricare astfel de spațiu din oraș.

Seattle

Acces la plaja Lacului Washington

Orașul american Seattle are al patrulea cel mai bun restaurant pentru câini din lume. De altfel, statisticile cele mai recente arată că în acest oraș american sunt aproximativ de două ori mai mulți câini decât… copii. Aici există 14 parcuri pentru câini, unde necuvântătoarele pot alerga libere, fără lesă. Una dintre cele mai apreciate astfel de zone se află chiar în inima orașului: Parcul Magnuson. Este un refugiu complet împrejmuit și are chiar un perimetru separat pentru câinii mai mici. În plus, există chiar și acces la plaja Lacului Washington. În afara limitelor orașului, există alte zece astfel de parcuri pentru câini.

Roma

Hidratare în fântânile publice

949 23 7Unul dintre cele mai progresiste orașe din ume din perspectiva atitudinii față de câini este Cetatea eternă. În Roma nu este nevoie ca un câine să fie ținut în lesă atâta vreme cât este bine dresat. Animalul poate fi plimbat prin oricare dintre multele parcuri ale orașului și se poate chiar juca în fântânile și monumentele publice. Roma oferă prietenilor necuvântători și o plajă specială pentru ei, Baubeach. Aici, câinii sunt liberi să înoate, să se joace, să alerge și chiar au un curs dedicat de yoga, pe plajă.

Berlin

Companioni pe bărcile de croazieră

949 23 8Berlinul face foarte ușoară călătoria cu un câine. Toate mijloacele de transport în comun acceptă animalele de companie, inclusiv trenurile. Mai departe, majoritatea localurilor din acest oraș sunt primitoare pentru câini. Restaurantele, cafenelele, magazinele permit intrarea necuvântătoarelor, iar unele hoteluri au spații special rezervate prietenilor blănoși. De altfel, 70% dintre hotelurile din oraș au pe listă rezervări care pot include câinele de companie. Pe de altă parte, multe atracții ale metropolei sunt deschise câinilor, inclusiv bărcile de croazieră. În plus, parcurile care acceptă câinii sunt răspândite în tot orașul.

În Geneva există 55 de hoteluri în care proprietarii de câini se pot caza împreună cu prietenii lor necuvântători

New York

Piste de alergare în… Central Park

Întreaga lume știe ce înseamnă Central Park, din New York: luxul unui spațiu verde imens, emblematic, o oază neasemuită de relaxare în „orașul care nu doarme niciodată”. Este bine de știut că în spațiu faimos, câinii sunt liberi să se plimbe după plac, iar în spațiile care le sunt dedicate pot alerga fără lesă, inclusiv pe piste special gândite pentru ei. De asemenea, multe magazine faimoase din oraș permit intrarea cu câini, inclusiv giganți ca Bloomingdale’s și Saks Fifth Avenue. Iar la hoteluri ca London NYC sau Loews Regency, prietenii necuvântători sunt mereu bineveniți. Practic, în tot orașul există restaurante, cafenele și baruri în care câinele de companie are voie să stea cu proprietarul pe terasă, astfel încât să nu fie nevoie să fie lăsat singur în hotel.