Main menu

header

899 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Una dintre cele mai de succes femei din lume, miliardara care a pornit de jos și și-a croit singură un destin excepțional, Oprah Winfrey, iubește foarte mult câinii. Atât de mult, încât îi consideră ca pe niște copii ai săi. Răsfățatele patrupede adoptate de la adăposturi duc o viață de lux și vor avea viața asigurată la aceleași standarde și după ce Oprah nu va mai fi - legenda televiziunii americane s-a asigurat de asta.

Cinci prieteni blănoși

899 24 2Fanii lui Oprah Winfrey, impresionant de mulți, știu, din postările personalității tv de talie mondială, că își adoră câinii. De-a lungul vremii, vedeta a avut peste 20 de exemplare. Astăzi mai are cinci: doi Springer Spaniel - Sunny și Lauren - un Cocker Spaniel pe nume Sadie și doi Golden Retriever, Luke și Layla. Primii trei au fost adoptați de la PAWS, un adăpost din cartierul Lincoln Park, din Chicago, ceilalți de la un alt adăpost. „Nimic nu mă face mai fericită decât să fiu alături de câinii mei. Îmi imaginez că așa se simte iubirea lui Dumnezeu, ca aceea pe care un om o primește de la câinele său”, spune cea supranumită „Lady O”.

„Inima mea a vorbit cu Sadie”

Sadie a intrat pentru prima dată în viața lui Oprah în februarie 2009. Vedeta era în vizită la PAWS, la o ședință foto pentru revista The Oprah Magazine, când a văzut micul exemplar și „s-a topit”. „Chiar înainte de poza de copertă, Sadie mi-a lins urechea și mi-a șoptit s-o iau cu mine. Din toți puii din acea poză, Sadie a fost cea cu care am simțit o legătură instantanee. Inima mea a vorbit cu Sadie și mi-a plăcut ideea de a face din cel defavorizat un câștigător”, a povestit Oprah ulterior, într-un interviu. În anii care s-au scurs, cele două au dezvoltat vizibil o legătură specială. Sadie a fost deseori surprinsă alături de Oprah la micul dejun și se bucură de un ritual special de baie, sâmbăta. „O iubesc. Nimic nu se compară cu acest sentiment”, spune starul tv.

„Micii mei diavoli”

899 24 3Oprah obișnuia să-i numească pe Lauren și Sunny „micii mei diavoli”, dar pe parcurs, cei doi năzdrăvani s-au domolit. Și aceștia provin tot de la PAWS Chicago și au fost adoptați în 2010, când aveau doar 14 săptămâni - Oprah și-a făcut acest cadou de suflet la împlinirea vârstei de 56 de ani. „Mă gândisem că următorul meu câine se va numi Lauren. Când am auzit că acest anume exemplar purta numele Lauren, am crezut că la mijloc era soarta. Cățelușii riscau să fie eutanasiați dacă nu ar fi fost adoptați. Vă vine să credeți?”, a întrebat publicul celebra producătoare tv, în timpul unei emisiuni de genul celor care i-au dus faima pe toată planeta.

Pierderile care au îndurerat-o și au întărit-o

Când a pierdut-o pe cățelușa Sophie, în 2008, după ce a fost apropiată de aceasta timp de 13 ani, Oprah mărturisea pentru Lifeclass: „Abia când a murit am înțeles cu adevărat profunzimea dragostei mele pentru Sophie. Era doar un mic suflet, dar a avut un mare impact asupra vieții mele. Și când am pierdut-o, mi-am dat seama că nimeni de pe Pământ nu m-a iubit vreodată ca acel câine, care mi-a fost unul dintre cei mai mari profesori. A venit la lucru cu mine în fiecare zi, era acolo la fiecare spectacol, în culise la Oscar, la Premiile Emmy, aștepta în mașină dacă mergeam la medic”, a spus Oprah, într-o emisiune. Mai târziu, vedeta a pierdut-o pe Gracie, un Golden Retriever splendid, la care ținea foarte mult. Cățelușa a pierit tragic, sufocându-se cu o minge de plastic, la doar 2 ani. „Moartea lui Gracie a fost ca un semn că era timpul să încetinesc ritmul. Gracie a fost ca o salvare. Acum știu sigur că îngerii vin sub toate formele”, povestește Oprah.

Dietă specială, pe care o supraveghează personal

Legendara realizatoare de emisiuni tv, producător și actriță Oprah Winfrey supraveghează personal dieta iubiților săi câini. Patrupedele sunt hrănite cu o combinație optimă de carne de pui, miel, orez brun și morcovi. Nu este de mirare, cu câțiva ani în urmă, vedeta de televiziune a stârnit un val de reacții atunci când, de Ziua Mamei, a afirmat că și persoanele care au câini trebuie celebrate cu această ocazie, întrucât sentimentul unui om față de câinii săi este comparabil cu cel al unei mame pentru copiii săi. Aproape 100.000 de oameni au fost de acord cu declarația lui Oprah încă din prima oră după ce a fost lansată.

Îi dresează ea însăși

899 24 4„Lady O” este departe de stăpânul clasic de câini care deleagă responsabilitatea dresajului unor persoane străine. Personalitatea tv a mărturisit, citată de eonline.com, că își pregătește personal patrupedele pentru comportamentul de fiecare zi. În plus, vedeta își îngrijește animalele de companie cu propriile mâini, curăță după ele, le perie, le plimbă și le spală. Iar în clipele de răgaz, le citește și povești. „Când ai câini mulți, așa cum este cazul meu, trebuie să-i îngrijești și să-i dresezi personal. Am ajuns să mă pricep foarte bine la asta”, a mărturisit legendara Oprah, lăsând-o fără cuvinte pe actrița Reese Witherspoon, care se afla în apropiere, pe platoul de filmare.

„Cine are nevoie de cadouri? Un zbor alături de Sadie este unul dintre lucrurile mele favorite“

„Sunny și Lauren mă așteaptă în fața ferestrei… Nimic nu se compară cu iubirea unui câine“

O moştenire de 30 de milioane de dolari

Oprah Winfrey are 68 de ani și, pe măsură ce timpul trece, are în plan ca iubiților săi câini să nu le lipsească nimic, orice ar fi să se întâmple cu ea. Alăturându-se unei liste de celebrități care le lasă sume mari prin testament animalelor lor de companie și ținând cont de faptul că Oprah nu are copii, este lesne de imaginat că dragostea necondiționată pentru câinii săi este reflectată într-o sumă cu multe zerouri - 30 de milioane de dolari, prin intermediul unui fond special, după cum a anunțat presa tabloidă. Pe de altă parte, potrivit celebritypets.net, fiecare dintre câinii celei care a realizat The Oprah Winfrey Show, emisiunea cu cel mai mare rating din istorie pe segmentul său, are o valoare intrinsecă impresionantă: Luke și Layla valorează câte 160 de milioane de dolari, Sadie aproape 165 de milioane de dolari, iar Sunny și Lauren câte 172 de milioane de dolari.