Main menu

header

892 24 3de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Biroul șerifului Orange County din Florida include un ofițer deosebit, un Ciobănesc German pe nume Chico, care s-a remarcat în activitatea Poliției și care și-a câștigat un loc binemeritat printre colegii care mențin ordinea, inclusiv la capitolul… portret oficial!

Mijloc de aplicare a legii pe scară largă

Chiсo nu este un câine oarecare. Atunci când se află în misiune poate arăta cu blana deranjată, marcat de efort. În viața de zi cu zi, câinele trebuie să fie capabil să răspundă și să se supună comenzilor conducătorului fără ezitare, pentru un control polițienesc adecvat. Un câine polițist așa cum este Chico este cunoscut și sub numele de K9, fiind dresat special pentru a ajuta membrii forțelor de ordine. Folosit ca mijloc de aplicare a legii pe scară largă în Statele Unite, un ofițer de acest tip este în serviciu de obicei timp de șase până la nouă ani. K9 sunt folosiți pentru a asigura sarcini de patrulare, protecția ofițerilor, reținerea suspectului, autorizarea zonei sau a clădirii și securitate în zone sensibile. De asemenea, remarcabilele lor calități native îi fac ideali pentru a depista narcotice sau explozibili sau, după caz, localizarea persoanelor pierdute ori detectarea corpurilor neînsuflețite.

În multe țări, rănirea sau uciderea intenționată a unui astfel de exemplar canin este o infracțiune

Câinii polițiști sunt folosiți pentru a asigura sarcini de patrulare, protecția ofițerilor, reținerea suspectului, autorizarea zonei sau a clădirii și securitate în zone sensibile sau controlate. De pildă, în SUA, atunci când un astfel de câine îi indică ofițerului de control că a detectat miros de narcotice, poate fi percheziționat întregul vehicul fără mandat. Acești membri ai forțelor de ordine sunt atât de importanți, încât în multe țări, rănirea sau uciderea intenționată a unui astfel de câine polițist este o infracțiune. Pentru poza oficială, ofițerul Chico a fost pregătit cu grijă. I s-a periat blana, a fost îmbrăcat într-o uniformă care să arate pe deplin din ce categorie specială face parte și a fost prins în imagine cu toată energia care se poate citi în ochii acestei rase cu totul excepționale care este Ciobănescul German.

Este un exemplar plin de calități, organizat, inteligent și loial

Chico s-a dovedit la fel de disciplinat pentru ședința foto cum este de obicei, de fiecare dată când forțele de ordine au nevoie de serviciile sale. Aflat în slujba Poliției locale de pe vremea când era doar un pui, Chico, perceput ca un adevărat coleg și membru al echipei, a adunat aproape cinci ani pe tărâmul luptei cu infracționalitatea. Patrupedul duce o viață liniștită împreună cu dresorul său și familia acestuia, dovedind de fiecare dată că este un exemplar plin de calități, organizat, inteligent și loial. „Chico are 5 ani și jumătate. Costumul de poliție pe care l-a purtat a inclus chiar și o cravată”, menționează Biroul șerifului din Orange County.

Pe lângă Ciobănescul German, misiunile Poliției sunt deservite de exemplare din rasele Malinois Belgian, Basset Hounds, Bloodhound și Labrador Retriever, cu toții cunoscuți pentru abilitățile lor de urmărire și detectare