Main menu

header

    Un porc care a supravieţuit 36 de zile sub dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în urma cutremurului din China a devenit un adevărat erou în această ţară. Animalul, supranumit Zhu Jianqiang (în traducere „Porcul cu voinţă de fier”), a pierdut două treimi din greutatea sa normală după ce a rămas prins sub dărâmăturile unei clădiri din provincia Sichuan. El a supravieţuit bând apă de ploaie şi mâncând cărbune.

I-au curs lacrimi când a primit mâncare
    Porcul a fost descoperit după ce proprietarul său a cerut ajutorul armatei pentru dezgroparea bunurilor de sub dărâmăturile fermei prăbuşite. „Când l-am găsit viu, soţia mea i-a dat ceva de mâncare. În acel moment, din ochii porcului au curs lacrimi”, a declarat chinezul.

Ar putea intra în Cartea Recordurilor
    Imediat după salvarea sa, porcul a fost adoptat de angajaţii Muzeului Jianchuan, care au promis că vor avea grijă de el pe toată durata vieţii. Unul dintre oficialii muzeului a precizat că porcul este simbolul rezistenţei fizice a chinezilor şi a anunţat că acesta ar putea intra în Cartea Recordurilor, pentru cea mai lungă supravieţuire. Mai mulţi oficiali au propus realizarea unui film care să se bazeze pe supravieţuirea miraculoasă a lui Zhu Jianqiang.
Daniela Purgaru