Main menu

header

790 24 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Chris Evans nu este doar un actor talentat și charismatic, dar și un om cu suflet mare. Actorul, în vârstă de 38 de ani, celebru, printre altele, pentru rolul din „Căpitanul America”, este un mare iubitor de animale și o arată ori de câte ori are prilejul. În plus, el militează activ ca oamenii să adopte cât mai multe animale fără stăpân.

De la filmare la adopție

Chris Evans face lobby pentru animalele abandonate și, mai mult decât atât, a adoptat el însuși un patruped foarte simpatic. Povestea prieteniei dintre Chris Evans și câinele pe care l-a botezat Dodger a început în 2017. Actorul filma pentru pelicula „Gifted”, când una dintre scenele din film se petrecea chiar într-un adăpost pentru câini fără familie. „Sunt câini-actori sau sunt câini singuri care pot fi adoptați?”, își amintește actorul că a fost prima întrebare care i-a venit pe buze la momentul respectiv. „Și cum mă plimbam prin adăpost, am văzut acest câine despre care am simțit că nu mai are ce căuta la adăpostul pentru câini părăsiți”, povestește el. Câinele era Dodger, iar întâlnirea dintre cei doi a fost dragoste la prima vedere. În 2018, actorul a postat pe o rețea de socializare chiar și filmulețul întâlnirii dintre el și adorabilul său câine, rasa Boxer. În film se vede cum Chris se apropie de Dodger care se afla în adăpost de o lună și îl salută simplu, numindu-l „prietene”. Apoi, a fost de ajuns doar o scurtă mângâiere și patrupedul s-a și atașat de viitorul său stăpân lingându-i mâna și chiar întinzându-i lăbuța. A fost suficient și pentru Chris Evans să își dea seama că va pleca acasă cu simpaticul patruped. De atunci, cei doi sunt inseparabili și apar deseori în fotografiile postate de actor pe rețelele de socializare. „Deși avea cam 1 an când l-am luat, Dodger se purta și încă se poartă ca un cățeluș. Are energia unui cățeluș, e un dulce, un câine foarte bun. Este prieten cu alți câini, iubește copiii și este plin de dragoste”, și-a caracterizat actorul cel mai bun prieten.

Unele mesaje frumoase pot da greș

790 24 2În 2018, totuși, Chris Evans a iscat o adevărată isterie pe Twitter din cauza unui mesaj controversat care îl viza pe Dodger. Actorul posta atunci o fotografie cu el însuși ținându-l în brațe pe patrupedul său drag, alături de mesajul: „Chiar îmi este dor de tipul acesta acum”. Reacțiile fanilor nu au așteptat prea mult și actorul a primit mii de mesaje care au interpretat cuvintele actorului ca și cum Dodger ar fi încetat din viață. Chiar și actorul Seth Rogen a reacționat mărturisind că mesajul l-a făcut să izbucneacă în lacrimi. Încurcat de turnura pe care a luat-o fotografia și mesajul sau, Chris Evans s-a grăbit să clarifice că Dodger este foarte bine și că îi este dor de el doar pentru că se află departe și nu din alt motiv nefericit. „Ca să fie clar pentru toată lumea, Dodger trăiește și este foarte bine. Doar că se află la mii de kilometri depărtare de mine pentru următoarele două luni”, a lămurit el situația pentru toată lumea. Din acel moment, actorul s-a asigurat că nu mai trimite mesaje bizare și că fanii săi sunt mereu la curent cu ce face Dodger.

Niciun an fără petrecere

Pentru că este un activist feroce pentru drepturile animalelor, pentru că își dorește ca tot mai mulți oameni să adopte câini și pentru că își iubeşte la nebunie propriul câine, Chris Evans nu ratează nicio sărbătoare dedicată acestora. De când Dodger a intrat în viața sa, actorul celebrează Ziua Internațională a Câinelui postând fotografii alături de prietenul său necuvântător. În plus, el profită de aceste ocazii pentru a-i încuraja pe iubitorii de animale să ia acasă patrupedele și să le îngrijească. „Adăposturile sunt suprapopulate cu animale adorabile care sunt mereu în așteptarea unei familii iubitoare. Adoptați, nu cumpărați animale! Este păcat să aducem pe lume animale doar cu scopul de a le vinde. Animalele nu sunt bunuri care să fie vândute. A adopta un animal înseamnă să salvăm nu o viață, ci două: una a animalului pe care îl aducem în casa noastră și a doua pe cea a altui suflet părăsit care va putea să își găsească locul în adăpost și va putea să spere la o familie”, a spus actorul într-un mesaj către admiratorii săi, îndemnându-i să ia acasă animalele părăsite.

„Căpitanul America” este atât de apropiat de patrupedul său, încât îl şi tunde singur (fără succes!)

„Cine îl poartă mai bine?”

790 24 3Chris Evans a impresionat din nou o lume întreagă, făcându-și câinele viral pe internet și legat de modă. După ce și-a inspirat fanii să poarte pulovere tricotate asemănătoare cu cel pe care actorul l-a purtat în filmul „Knives out”, Chris Evans a achiziționat o miniversiune a puloverului de culoare crem pentru câinele său, Dodger, postându-l pe rețelele de socializare. Dacă e vorba despre competiția „Cine îl poartă mai bine?”, este clar că nu putem alege un favorit. Această imagine cu Dodger arătând adorabil în puloverul fără mâneci a devenit virală și i-a înduioșat pe fanii lui Chris Evans, care au găsit numaidecât asemănarea dintre cei doi, stârnind astfel numai reacții pozitive. Fără doar și poate, este vorba despre o conexiune foarte puternică între om și câine și de o iubire necondiționată.

Pandemia „frizerilor“

790 24 4Iar Chris Evans știe că viața alături de un câine le are pe toate: dragoste, atașament, umor, dar și unele eșecuri. În legătură cu eșecurile, actorul a scris pe Twiiter că și-a petrecut cea mai mare parte din perioada izolării provocate de pandemia de COVID-19 alături de Dodger. Și cum nu doar saloanele de înfrumusețare pentru oameni au fost închise, ci și cele pentru animale, actorul s-a văzut nevoit să fie el „frizerul” lui Dodger. Rezultatul nu a fost deloc unul bun, iar Chris a postat dovada pe internet. „L-am asigurat că știu ce fac. A părut sceptic la început, dar cu câteva bunătăți l-am convins să stea la tuns. Totul s-a petrecut foarte repede și foarte greșit. Cred că unele lucruri ar trebui lăsate doar în seama profesioniștilor. (Dodger încă nu s-a privit în oglindă. I-am spus că arată extraordinar de bine)”, a comentat actorul împreună cu o fotografie a câinelui după sesiunea de tuns eșuată. În poză se vede clar cu Dodger are o parte din blană mai lungă și o porțiune unde, actorul, pur și simplu, i-a ras toată blana.