Main menu

header

709 24 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Are 26 de ani, o poveste de viață impresionantă, o carieră invidiată și este una dintre cele mai populare vedete ale momentului. Pe lângă toate acestea și indiferent de episoadele prin sau peste care a fost nevoită să treacă, Selena Gomez a fost și este o împătimită iubitoare de câini care au nevoie să fie salvați.

„Sunt atâția care au nevoie de un cămin!”

De la recordul de cea mai apreciată imagine pe Instagram până la diagnosticul de lupus și transplantul de rinichi care i-a salvat viața în cumpănă, Selena Gomez este exemplul unei vieți nu lipsite de mari urcușuri și abisale coborâșuri. În toată cavalcada existenței în luminile rampei, unul dintre reperele fixe este dragostea cu care Selena Gomez salvează și adoptă câini pe care apoi îi înconjoară de toată căldura, într-un cămin fericit și stabil. „Este logic să salvăm un câine de la adăpost, din moment ce sunt atâția care au nevoie să fie salvați, să trăiască într-un cămin, în siguranță”, spune Selena.

Willie, salvat în pragul eutanasierii

Toți câinii vedetei sunt diferiți, în general, ca aspect, poate și ca personalitate, dar au cel puțin o trăsătură comună: erau în situații delicate, unii chiar disperate, atunci când a apărut în viața lor Selena Gomez. „Am crescut într-un cartier unde erau multe animale abandonate. Simt că este de datoria mea să salvez câini în această situație”, spune vedeta. Așa a intrat Willie în inima și în căminul cântăreței. Abandonat pur și simplu pe stradă de stăpânul care s-a mutat în alt oraș, câinele a fost găsit de tatăl vitreg al Selenei, care l-a dus la un adăpost. Când familia vedetei a aflat că animalul intrase pe lista de eutanasiere, a fost adoptat imediat, și acum este iubit și protejat în căminul Selenei. „Willie este foarte blând și iubitor”, detaliază actrița.

Baylor, luat acasă… de dor

709 24 2În 2011, în timpul unei excursii în Canada, alături de iubitul său de atunci, nu mai puțin celebrul Justin Bieber, Selena Gomez l-a adoptat dintr-un adăpost de metisul Husky numit Baylor. „L-am luat pentru că îmi era tare dor de câinii lăsați acasă”, își amintește artista, care în acest fel a mai salvat un suflet nevinovat. În timp, Baylor a devenit una dintre cele mai mari bucurii de fiecare zi ale vedetei, iar despărțirea de Bieber nu a privat-o și de iubitul său câine cu ochi albaștri Baylor.

Wallace și miraculoasa însănătoșire

709 24 3Câinele Wallace era într-un adăpost, condamnat la moarte aproape sigură, întrucât suferea de parvoviroză și nu avea șanse reale de a se vindeca în condițiile din adăpostul plin cu animale. Așa l-a găsit Selena Gomez, muribund, și așa l-a luat acasă, decisă să-l salveze. Lucru care s-a și întâmplat. Imediat ce a ajuns în căminul artistei, animalul a reacționat la tratament și în scurt timp a început să alerge și să se joace cu ceilalți câini din casa familiei vedetei. „Este deștept, foarte atletic și adoră să-i arunc mingea și să mi-o aducă. Ar face asta tot timpul, este o încântare să-l privești și să te joci cu el”, povestește Selena.

Fina, din stradă într-un cămin primitor

709 24 4Într-o zi, mama Selenei Gomez a văzut în parcare o cățelușă lovită de o mașină și abandonată. Animalul era într-o stare jalnică, suferea cumplit, iar mama artistei a dus cățelușa imediat la veterinar. De aici până la adopție nu a mai fost decât o formalitate, întrucât toată familia Selenei s-a îndrăgostit imediat de Fina. Astăzi, cățelușa cândva condamnată la moarte în mijlocul străzii trăiește o viață fără griji și își răsplătește stăpânii cu toată dragostea. „Fina este o divă. Nu merge niciodată la culcare fără perna preferată și păturica ei specială”, detaliază Selena.

Chazz, dragoste la prima vedere

709 24 5Abandonat lângă un hotel din Porto Rico, Chazz era un cățel care încerca să se apropie de fiecare om care trecea. Pierdut, trist, evident în căutare de stăpân și de stabilitate, animalul a întâlnit-o pe Selena Gomez, care filma o producție chiar în hotelul cu pricina. „A fost dragoste la prima vedere”, își amintește artista. Deși în final Chazz i-a cucerit pe toți membrii echipei de filmare și chiar i s-a dat voie să stea pe lângă ei, la adăpostul hotelului, acasă a mers doar cu Selena. „Din ziua în care ne-am întâlnit, m-a urmărit pas cu pas, peste tot”, adaugă vedeta.

„Chip este iubit din plin”

709 24 6Atunci când s-a pus problema eutanasierii lui Chip, câinele pe care nimeni nu voia să-l adopte, una dintre organizațiile care apără drepturile animalelor a luat legătura cu Selena Gomez. Fără multe formalisme, cântăreața a luat cățelul acasă, unde este înconjurat de toată grija, atenția și iubirea de care are nevoie. „Chip este foarte special. Vrea să fie iubit în permanență, nu contează de cine, dar să fie iubit. La noi acasă are asta din plin”, povestește Selena Gomez. Toți câinii Selenei sunt tratați cu aceeași măsură, se simt bine unii cu ceilalți și cu membrii familiei artistei, care și-a cucerit deja renumele de mare - și faimoasă - salvatoare de câini abandonați.

Selena Gomez nu doar salvează câini la ananghie, ci este și o susținătoare a organizației @WEMOVEMENT, care promovează și sprijină acțiunile prin care tinerii vor să schimbe lumea

Charlie-terapie

709 24 7În 2017, la scurt timp după operația de transplant de rinichi care i-a salvat viața, Selena Gomez a adoptat un nou membru al familiei de animale. Vedeta a fost zărită în New York nedespărțită de Charlie, un cățeluș adorabil, care a ajutat-o foarte mult să treacă peste teribila cumpănă de sănătate. Este al șaptelea câine în familia canină a artistei, care nu pare să se oprească aici cu adopțiile.