Main menu

header

671 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Potrivit studiilor din ultimii ani, unii oameni simt o dragoste mai mare față de animalele lor de companie decât pentru semeni, incluzând aici chiar membri ai familiei sau prieteni apropiați. Ca să nu-și știe iubitele necuvântătoare în suferință pe perioada în care sunt plecați în concedii, stăpânii prosperi de câini și de pisici le pot asigura patrupedelor un sejur într-un hotel „de cinci stele”, cu tot luxul aferent.

Jet Pet Resort

Îngrijire personalizată, masaj și „pedichiură”

Resortul Jet Pet se află în Vancouver, Canada. Exteriorul arată ca o curte foarte bine îngrijită a unei case de lux. Serviciile oferite la interior sunt de prima clasă: plan de îngrijire personalizat pentru fiecare animal, apartamente pentru pisici, supraveghere nonstop, inclusiv nocturnă, distracție permanentă, exerciții simple și amuzante, personal special. De asemenea, îngrijirea include spa, masaj, „pedichiură” și periaj. În celălalt capăt al lumii, mai precis în Australia, există Hotelul Vet Lounge, cu trei sedii care pun la dispoziția necuvântătoarelor tot luxul - periaj, atenție, joacă, relaxare, programe speciale, plus o îngrijire medicală de cea mai înaltă calitate pentru toate categoriile de vârstă, de la pui de pisică la Ciobănești germani seniori.

Paradise Ranch

Somn pe paturi adevărate

671 24 2Paradise Ranch, situat la 20 de minute de Los Angeles, este un spațiu fără cuști. Animalele cazate aici arată ca și cum ar avea parte de cea mai mare distracție posibilă. Serviciile includ îngrijire specială a câinilor, antrenamente executate de profesioniști și periaj zilnic. Deplina libertate implică mai mult personal, Paradise Ranch figurând astfel cu cei mai mulți angajați care să aibă grijă de animale dintre toate resorturile de acest tip. Animalele dorm pe paturi adevărate, ca acasă. De asemenea, stăpânul care își lasă animalul aici poate plăti și o petrecere pentru aniversarea zilei de naștere a animalului de companie, care poate sărbători fericitul eveniment alături de companioni canini.

Essex Pooch Palace

Candelabre, canapele, televizoare

671 24 3Iubirea și fascinația britanicilor pentru pisici a dus la deschiderea unui alt hotel de lux pentru acestea, în Yorkshire. Ings Luxury Cat Hotel are în denumire termenul „lux”, deci resortul are încălzire prin pardoseală, balcoane, tronuri, câte un plus de opulență în orice colț. Fiecare pisică are la dispoziție toate modalitățile de distracție posibile, de la sisaluri sofisticate la jucării din gel, plus copaci autentici pentru a se cățăra și televizoare în camerele decorate individual. Serviciile speciale, care se alătură îngrijirii cu cea mai mare atenție și periajului, includ masaj sau cititul de povești înainte de culcare. Tot în Marea Britanie există un hotel pentru animale de companie care a primit din start numele de palat, mai precis Essex Pooch Palace. Și nu întâmplător. Toate dormitoarele destinate oaspeților necuvântători au încălzire, candelabre, canapele și televizoare. Când își termină sejurul, animalele merg acasă cu o geantă plină cu surprize gustoase. Serviciile speciale includ opțiuni ca spa pe teme disco, excursii sau plimbări pe plajă. La dispoziția patrupedelor se află și un veterinar. De asemenea, există pază umană permanentă și camere de supraveghere. Totul pentru 21 de lire sterline zilnic.

West Lodge Cattery

Apartamente „Very Important Cat”

671 24 4Primul hotel de lux pentru pisici din Marea Britanie s-a deschis la Cambridgeshire și poartă numele de West Lodge Cattery. A plecat de la ideea de a face pisicile cazate aici să se simtă ca într-o vacanță pe o insulă exotică. Toate apartamentele destinate felinelor au în dotare paturi speciale, de lux. Și, pentru că există cerere, proprietarii resortului au inaugurat și o aripă nouă, în care există trei apartamente „VIC” („Very Important Cat”), după modelul uman VIP, alte trei cu teme realizate special de designeri, precum și șapte alte apartamente personalizate. La toate acestea se adaugă unul „de familie”.

„Vă punem la dispoziție orice doriți pentru câinii dumneavoastră: îngrijire permanentă, pensiune, antrenamente, distracție, parc acvatic“ (Paradise Ranch)

Critterati Machiaj pentru ocazii speciale

671 24 5Economii emergente ca India sau China au generat o clasă bogată care are pretenții și pentru sine, și pentru animalele de companie. Așa a fost inaugurat recent în Gurugram, India, resortul de top pentru necuvântătoare Critterati, un hotel de cinci stele care pune la dispoziția animalelor apartamente cu balcoane, televizor în fiecare cameră, piscină, un living pentru „socializare”, un salon, spa cu parfumuri spaniole și un local unde animalele își pot celebra aniversările sau... nunțile, notează thehindu.com. Hotelul are un spațiu pentru joacă, oferă sesiuni de înot, îngrijire și supraveghere permanente, „pedichiură”, masaj, vopsirea blăniței și servicii de „machiaj” pentru ocazii speciale. „După un tur al hotelului, stăpânii ne spun că doresc să se reîncarneze în câini”, punctează Deepak Chawla, directorul hotelului. În ultima perioadă și China vine tare din urmă, hotelurile de lux urmând să-și adjudece o „felie” din industria îngrijirii animalelor, estimată la a atinge 2,3 miliarde de dolari în 2019.

„Fiecare pisică este periată și îngrijită toată ziua de un membru al personalului, care îi va satisface și cel mai mic  capriciu“ (West Lodge)