Main menu

header

670 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Hollywood, Drew Barrymore, este și o mare iubitoare de animale. Cele pe care le deține, câini și pisici, sunt salvate din adăposturi.

Câinii au fost alături de fiicele actriței de la început

670 24 3Drew Barrymore, vedeta din „Îngerii lui Charlie”, este una dintre cele mai faimoase actrițe de la Hollywood și, în același timp, o autodeclarată #dogperson, mai precis, o mare iubitoare de câini. Acum în vârstă de 42 de ani, Drew a fost mereu o vocală susținătoare a importanței salvării animalelor. De altfel, actrița a lăsat animalele de companie în preajma celor două fiice ale sale încă de la început. În 2012, mamă pentru prima dată la 37 de ani, a avut emoții mari, dar a avut și surpriza să constate că animalele pe care le avea au fost la înălțime. „Câinii mei, Douglas și Oliver, sunt foarte protectori cu micuța Olive. Douglas vine și o linge ușor pe cap pe fetiță, de parcă ar fi copilașul lui”, detalia atunci actrița. Dacă la început proaspăta mămică și soțul său, Will Kopelman, au avut ezitări în ceea ce privește apropierea dintre bebeluș și căței, lucrurile au evoluat. „Există nenumărate studii care atestă faptul că bebelușii care au câini în preajmă dezvoltă un sistem imunitar mai puternic. Pe deasupra, este un lucru dovedit că un câine îmbunătățește toate aspectele din viața unui om”, a explicat Drew alegerea de a permite apropierea cățelului de fiica actriței încă de la început. În doar câteva luni, Douglas își asumase rolul de protector al micuței. „Câinele stă ore întregi nemișcat și privește pe fereastră, în poziția de pază”, povestea vedeta.

Un pui găsit într-o cutie de carton

Animalele pe care le-a luat din adăposturi sunt cu actrița peste tot, acasă, pe stradă, în mașină, la plajă sau la shopping, ca niște adevărați membri ai familiei. Înainte de a avea cei doi căței, Drew o pierduse pe iubita sa Flossie, care a trăit alături de actriță 16 ani și a cărei moarte a marcat-o profund pe vedeta din „Mereu la prima întâlnire”. În cartea sa „Wildflower” („Floarea sălbatică”), actrița descrie amănunțit sentimentele sfâșietoare care au cuprins-o atunci când și-a pierdut animalul iubit. „Este capitolul care m-a făcut să plâng cel mai mult atunci când l-am scris. Nici nu puteam să văd tastele, lacrimile pur și simplu curgeau în timp ce încercam să scriu partea din cartea care îi poartă numele și care vorbește despre câinele care mi-a stat alături 16 ani. Relația pe care o poți avea cu un animal este fără cuvinte”, a povestit Drew. După acest episod tragic, actrița a salvat din adăposturi mai multe animale. Când l-a prezentat pe Oliver, într-o emisiune de televiziune, vedeta a povestit că atunci când l-a salvat „fusese găsit, împreună cu frățiorii săi, într-o cutie de carton, abandonați cu toții lângă un adăpost din East Valley”.

Refugiu afectiv și alinare după divorț

670 24 4Mai târziu, în 2013, însărcinată cu cel de-al doilea copil, actrița o aducea acasă pe cățelușa Lucy. „Nu există o binecuvântare mai mare decât copiii și cățeii”, spunea atunci Drew. Iar 2016, când a fost nevoită să depășească trauma divorțului de soțul său, Drew Barrymore a găsit refugiu afectiv și alinare tot alături de animalele sale. „Toată viața am iubit câinii. Viața este mai bună cu ei și este cu siguranță mult mai bună cu câinii salvați din adăposturi. Există totuși un motiv pentru care oamenii se sprijină pe animalele lor de companie când au de depășit momente dificile”, detaliază actrița. Drew Barrymore consideră, așadar, că lecțiile pe care i le-au oferit animalele alături de care trăiește sunt „neprețuite”. De aceea a dorit să se asigure că fiicele sale cresc alături de animale. „Așa știu că sunt alături de un prieten”, punctează vedeta.

Lucky, Peach și Fern, trei pisicuțe adoptate în același timp

670 24 2Actrița și-a completat recent colecția de animale iubite cu trei pisicuțe orfane. Actrița le-a luat pe fiicele sale, Olive, de 5 ani, și Frankie, în vârstă de 3 ani, să adopte o pisicuță. Nu au rezistat și au luat acasă trei ghemuri de blăniță. Sunt toate femele și actrița consideră că astfel și ea, și fetele au, fiecare, câte o mică felină. „N-o să vă vină să credeți, dar am mers împreună să salvăm o pisică și am venit acasă cu trei pui care aveau mare nevoie de ajutor și de un cămin. A lui Olive se numește Lucky, a lui Frankie este Peach, iar Fern este pisicuța mea”, a scris actrița pe rețelele de socializare.

„Animalele au nevoie de noi. Le voi respecta întotdeauna pentru că ne învață să nu fim răi sau cruzi cu alte ființe cu care împărțim planeta“

Căţeluşa Flossie i-a salvat viaţa

Drew Barrymore a avut o experiență uimitoare legată de animalul alături de care a trăit, cățelușa Flossie. Când s-a despărțit de logodnicul său, Tom Green, amândoi au luptat pentru a o avea alături. Și nu întâmplător; cățelușa le salvase viața la un moment dat. Atunci când a izbucnit un incendiu într-o aripă a casei în valoare de trei milioane de dolari din Beverly Hills, în 2001, Flossie a făcut tot posibilul, lătrând puternic și izbindu-se de ușa dormitorului ca să-și trezească stăpânii, și astfel cei doi au avut timp să iasă teferi din locuința cuprinsă de flăcări. Drew a rămas în final cu cățelușa, iar atunci când aceasta a fost incinerată, în 2010, actrița i-a împrăștiat cenușa tocmai în India, la o mănăstire budistă din Himalaya. „Iubirea pe care am avut-o pentru această cățelușă este unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le-am primit de la viață”, declara Drew la un moment dat. Din respect pentru necuvântătoare, linia sa de cosmetice, „Flower Beauty”, stă departe de testele pe animale - nu le face, nu le comandă, nu plătește pentru așa ceva. „Animalele m-au purificat, mi-au dat o dimensiune a umilinței și bunătate în plus”, arată Drew.