Main menu

header

665 28 1de Roxana Istudor

Începând cu acest an, Casa Gucci va renunța la a mai confecționa produse din blană naturală, urmând să scoată la licitație piesele care mai există.

Implică cruzime față de patrupede

Marco Bizzarri, CEO al Casei de modă, a anunțat că măsura renunțării la piesele vestimentare din blană naturală va intra în vigoare începând cu sezonul primăvară/vară 2018. „Vrem să demonstrăm un angajament absolut față de dezideratul de a face din sustenabilitate o parte intrinsecă a afacerii noastre”, explică Bizzarri. În ceea ce privește piesele care sunt deja executate, acestea vor fi scoase la licitație, iar sumele obținute vor fi donate organizațiilor care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor. „Faptul că Gucci renunță la blănurile naturale este o mare schimbare în domeniu. Faptul că acest brand renumit renunță la acest material întrucât implică cruzime față de animale va avea un impact uriaș în toată lumea modei”, susține Kitty Block, președinte al Humane Society International, una dintre organizațiile beneficiare ale sumelor rezultate în urma viitoarei licitații.

Tehnologia permite alternative viabile

Casa Gucci nu doar renunță la hainele din blană naturală, dar va deveni parte a Alianței „Fur Free” („Fără blană”), grup internațional care reunește peste 40 de organizații care susțin bunăstarea animalelor și promovează alternative ale materialului în industria modei. Decizia Casei Gucci vine la un an după ce colegii (și competitorii...) de la Armani au făcut același gest. În martie 2016, celebrul designer Giorgio Armani anunța că renunță la blana naturală pentru colecțiile Casei din sezonul toamnă/iarnă al acelui an: „Progresul tehnologic al ultimilor ani ne permite să avem alternative viabile, care să ne determine să renunțăm la utilizarea unor practici care nu sunt necesare, de cruzime la adresa animalelor. Compania mea face un mare pas înainte, îndreptându-și atenția spre protejarea mediului înconjurător și a animalelor”. Potrivit organizațiilor care luptă pentru drepturile necuvântătoarelor, Casa Armani s-a ținut de cuvânt...