Main menu

header

649 28 1de Roxana Istudor

Pentru cei care nu au auzit încă de termenul „peticure”, este bine să știți că în Marea Britanie și peste Ocean au fost înființate saloane speciale în care câinilor și pisicilor li se lăcuiesc unghiile.

Alb, argintiu sau roz

Moda „manichiurii” pentru animalul de companie - câine sau pisică - se întinde prin intermediul rețelelor de socializare. Mai mult, prinzând trendul, marii retaileri au scos la vânzare seturi de unghii false pentru necuvântătoare. Dacă în cazul pisicilor care au obiceiul de a zgâria piesele de mobilier pentru a-și marca teritoriul aceste „accesorii” au sens pentru stăpâni, nu același lucru se poate spune despre unghiile false destinate câinilor, arată „The Guardian”. Chiar în aceste condiții, nuanțele de lac de unghii cu dedicație pentru cel mai bun prieten al omului dau măsura creativității celor care le-au inventat: Happy Hot Pink (roz aprins fericit), Chic Silver (argintiu chic) sau pretențiosul Base White (alb de bază). Pentru efect maxim se poate asorta lacul de unghii al animalului cu cel al stăpânei.

Spa-uri dedicate

649 28 2Dacă stăpânul nu dorește să apeleze la sistemul de unghii cu „clips”, există saloane dedicate care lăcuiesc unghiile cățeilor. Astfel, în California func- ționează un spa care oferă „aromoterapie și masaj” fiecărui animal de companie care urmează să aibă unghiile lăcuite. Pe de altă parte, asociațiile care apără drepturile animalelor atrag atenția că această nouă modă nu are cum să fie în beneficiul animalelor. Cu atât mai grave au fost cazurile în care acestea au fost luate de la adăposturi, li s-a făcut „peticure”, apoi au fost duse înapoi, iar înlăturarea lacului a necesitat anestezierea totală a animalului sau lacul se poate vedea pe unghiile patrupedului și astăzi, după doi ani. „Acoperirea unghiilor pisicilor le împiedică pur și simplu să se comporte așa cum le-a lăsat natura, ceea ce ar putea genera probleme de comportament”, punctează veterinarul Vanessa Howie.