Main menu

header

638 23 3de Roxana Istudor

În cazul unor animale, instinctul matern depășește orice imaginație, trecând frontierele speciei și declanșându-se automat. Astfel apar cele mai curioase „adopții” din lumea necuvântătoarelor.

„Tatăl” Ogar și „fiica” bufniță

După ce un pui de bufniță, în vârstă de doar 3 zile, a fost luat de lângă mama lui, un tânăr Ogar pe nume Torque a intrat în pielea „tatălui” și și-a luat în serios atribuțiile de părinte, protejând-o pe mica pasăre în permanență. La fel a procedat și Bulldogul Baby, care a adoptat șase mici mistreți rămași orfani. Imediat ce au fost aduși la un adăpost de lângă Berlin, puii au intrat în grija Bulldogului, care are grijă să fie hrăniți și ocrotiți.

Țestoasa ocrotește... hipopotamul

638 23 4Micul hipopotam Owen și-a pierdut părinții în timpul unui cataclism natural și a fost dus la un adăpost din Mombasa, Kenya. Speriat de schimbarea din viața lui, s-a ascuns după o țestoasă gigant, în vârstă de 130 de ani, care, deși mascul, a intrat imediat în rolul unei „mame”. Cei doi au devenit inseparabili și nu fac nimic unul fără celălalt. La fel de plină de afecțiune pentru un pui de pisică este și o maimuță, care a fost surprinsă având mare grijă de mica felină în satul Lingsar, din Indonezia.

Pui de tigru alăptați de o femelă Golden Retriever

638 23 5O Grădină Zoologică din China este spațiul unei povești de adopție mai puțin obișnuite: o femelă Golden Retriever alăptează, alături de propriii căței, și doi pui de tigru siberian născuți de o mamă animal de circ. Cățelușa a preluat în totalitate atribuțiile materne, cel puțin pe perioada în care felinele sunt foarte mici... La fel de stranie este și povestea unui pui de elefant rebel și speriat, care nu s-a putut obișnui cu viața dintr-un adăpost până când nu a legat o relație „filială” cu... o oaie de la o fermă din zonă. Urmare a acestei legături, puiul de elefant este pe drumul cel bun și în privința recuperării medicale!

O poveste de adopție care a făcut înconjurul lumii este cea a pisicii Nimra, în vârstă de 1 an, care a adoptat șapte pui de găină și îi veghează permanent, cot la cot cu părinții lor!