Main menu

header

637 28 2de Roxana Istudor

Oamenii își iubesc animalele de companie și atunci când se murdăresc sau vin din peregrinări mirosind groaznic ori pline de purici. Vara, aceste neplăceri sunt la ordinea zilei, iar dacă plecați cu necuvântătorul în vacanță, iată câteva trucuri simple cu care puteți rezolva provocări dintre cele mai des întâlnite.

Curățați blana cu... făină

Animalului nu-i puteți spune „Du-te să te speli”. Ca urmare, atunci când se bucură de apă și apoi se umple de praf tăvălindu-se este bine să apelați la soluții recomandate de Joey Green, autorul cărții „Amazing Pet Cures” („Soluții uimitoare pentru animalele de companie”). Așadar, dacă îi faceți baie animalului după o zi de hârjoneală prin noroi, puneți-i puțin ulei de măsline pe pleoape, ca să nu-i intre șampon în ochi, și dopuri de bumbac în urechi. Dacă știți că prietenul necuvântător nu va sta cuminte să-l curățați, încercați un „șampon uscat” cât se poate de natural: bicarbonatul de sodiu, care va absorbi grăsimea, va curăța mizeria și va elimina mirosurile. Presărați peste blăniță, frecați ușor de piele și apoi periați animalul. Puteți folosi și făină.

Untul de arahide abate atenția de la drumul cu mașina

Și pentru animal, dar și pentru proprietar, puricii sunt o mare problemă. După ce verificați și curățați patrupedul de nedoritele insecte, treceți imediat și la propriul spațiu ambiant, din care puteți elimina puricii cu... sare: „Sarea deshidratează și ucide puricii. Lăsați-o peste noapte, apoi înlăturați-o. Presărați-o peste tot în spațiile în care stă de regulă animalul de companie”, recomandă Green. Iar dacă aveți de făcut o călătorie mai lungă cu mașina și animalul ar putea deveni neliniștit sau plictisit, iată un truc: puneți o linguriță cu unt de arahide în mijlocul unei jucării rotunde. „Animalul de companie va încerca ore în șir să scoată bila de unt din jucărie”, spune Green. Și nu uitați să adăugați în apa animalului pentru drum câteva cuburi de gheață; prietenul necuvântător trebuie să aibă apă rece de fiecare dată când este însetat.