Main menu

header

626 25 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Persoanele care au animale de companie sunt atât de atașate de acestea, încât producătorii din interiorul industriei care se ocupă de prietenii necuvântători inventează încontinuu dispozitive care aduc animalele tot mai aproape de obiceiurile oamenilor.

Bere pentru câini

Mulți stăpâni de câini se află deseori în postura de a-și vedea prietenii necuvântători „tânjind” la bere atunci când ei înșiși consumă acest „aliment” (unii proprietari chiar lasă patrupedele să „guste”, ceea ce nu este deloc indicat, afirmă specialiștii). Pentru pofticioșii cu lăbuțe a ieșit pe piață berea special creată pentru ei: este fără alcool, necarbogazoasă, fără sare sau grăsimi, pe scurt, perfect adaptată organismului canin, căruia berea pe care o consumă oamenii nu-i face deloc bine. În plus, vine în sticle din plastic și are în compoziție anumite substanțe care conferă strălucire blănii și ajută la întărirea articulațiilor.

Cișmea personalizată

626 25 2Când stăpânul nu este acasă... câinele din curte poate fi silit să bea apă care s-a încălzit la soare sau în care s-au înecat mici insecte. Problemă îngrijorătoare pentru cei care vor să aibă cea mai mare grijă de prietenii lor patrupezi, astfel încât a fost creată o... cișmea personalizată, care funcționează cu o simplă apăsare de lăbuță. Câinele poate fi învățat să facă această mișcare, iar de la un capăt i se livrează apă rece și proaspătă. Chiar dacă i se face sete sau pur și simplu vrea să se joace cu apa, așa cum adoră foarte mulți dintre căței, accesul la apă este instantaneu și garantat.

Programator de hrană

626 25 3Tehnologia de ultimă generație nu este folosită doar pentru confortul uman, ci și pentru pisicile și pentru câinii de companie. Așa a apărut programatorul inteligent de hrană, care livrează mese controlate pe porții atunci când stăpânii nu sunt acasă pentru a se ocupa de acest aspect. Aparatul are un ecran cu ajutorul căruia se face foarte ușor programarea, un sistem de securizare a conținutului care menține hrana proaspătă, un castron mobil ușor de curățat și o formă avangardistă, care practic elimină vărsarea conținutului pe podea.

Fereastră spre lume

626 25 4Atunci când proprietarul pleacă de acasă și lasă singur un câine de pază bine dresat sau cu personalitate, acesta intră într-o stare de alertă, mai ales când se află la curte, are un gard înalt în față și nu poate vedea ce se întâmplă în jur. Se aud deseori lătrături insistente ale acestor câini, care sar să apere căminul stăpânilor la cel mai mic zgomot exterior... Pentru ei a fost inventată special fereastra care le permite să poată observa dacă ceea ce aud că trece pe stradă este un agresor sau o mămică ieșită la plimbare cu căruciorul. Astfel le este satisfăcută curiozitatea și nu mai au tendința de a sări gardurile...